Zlatans Milan är Serie A-mästare

Firade med cigarr och skumpa

Publicerad 2022-05-22

REGGIO EMILIA/STOCKHOLM. Cirkeln är sluten.

Zlatan Ibrahimovic och hans AC Milan är återigen italienska ligamästare.

Under firandet kom han ut med en cigarr i munnen och sprutade champagne.

Följ ämnen i artikeln

När Milan vann sin senaste ligatitel 2011 var Zlatan Ibrahimovic en av guldhjältarna.

När laget åter vann var Ibrahimovic en av de spelare som hyllades mest.

Först tvingades han lämna planen när fansen stormade in från alla håll och omringade spelarna, men när Ibrahimovic väl kom tillbaka var det med segercigarr och skumpa.

Zlatan Ibrahimovic sprutade bubblet, kastade sen flaskan på gräset och höjde armarna i skyn innan han kysste bucklan.

”Känns mer”

Fansens jubel var öronbedövade. Zlatan Ibrahimovic har inte kunnat bidra på planen i den utsträckning han önskat, men som ledare och medspelare har han spelat en avgörande roll, menar många.

– Den här vinsten är annorlunda. Det är ett helt annat lag. Ingen hade förväntat sig att vi skulle vinna. Sist vann jag med stora mästare som hade vunnit allt. För kanske 95 procent i det här laget är det första gången de vinner något. Det här känns mer, säger han till TV4.

Det är mycket som har hänt sedan hans förra titel i klubben.

Supersvensken har hunnit göra fyra säsonger i PSG, två i Manchester United och två i LA Galaxy innan han vintern 2019 återvände till ”sitt Milan”

Nu får han vara med och lyfta bucklan igen – kanske för allra sista gången.

Snuvad på mål

40-årige Ibrahimovic, som haft stora skadeproblem på senare tid, inledde som väntat den avgörande matchen borta mot Sassuolo på bänken.

Därifrån fick han se anfallskollegan Olivier Giroud trycka in både 1–0 och 2–0 tidigt i matchen och därmed släcka ärkerivalen Inters hopp om att snuva Milan på titeln.

I den 72:a minuten blev Zlatan inbytt till stående ovationer.

Ett par minuter senare såg han ut att fullborda sagan med ett mål, men det vinkades – till fansens och Ibras stora besvikelse – av för offside.

Besked om framtiden dröjer

Milan vann till slut matchen med 3–0 och när slutsignalen ljöd kunde tränaren Stefano Pioli, Zlatan Ibrahimovic och alla de andra sträcka armarna i skyn och konstatera att en elva år lång väntan är över.

Nu väntar alla på vad Zlatan ska ge för besked om sin framtid.

Men först tänker han njuta.

– Jag ska inte gå in på detaljerna nu. Detaljerna kommer komma ut snart och då kan jag prata om det. Nu ska vi njuta av vinsten. Bara njuta, säger han till TV4.


BRENNING: Sparka ut Messi och Beckham


LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.