”Hade inte vågat tro det här för 1,5 år sedan”

Jacob Widell Zetterström har gjort succé under våren och varit en av allsvenskans bästa målvakter.

Men 23-åringen drömmer sig inte bort från Djurgården.

– Jag märkte att det kan ta slut snabbt och därför försöker jag verkligen njuta av varje träning och inte låta tankarna vandra iväg, säger 23-åringen.

Efter dubbla hjärnskakningar var Jacob Widell Zetterström tvungen att ta en paus från fotbollen. Men efter ett år gjorde målvakten comeback i maj förra året när han fick göra allsvensk debut i 0-0-matchen mot IFK Göteborg. 

PLUS: SILLY-SPECIAL: 60 min bara om Djurgården


Den här säsongen har Widell Zetterström stått alla matcher för Djurgården och anses av många ha varit seriens bäste målvakt. 

– Det har varit väldigt roligt att spela och jag känner att jag utvecklas för varje dag som går och för varje match jag spelar. Man kommer in i tempot och spelet mycket mer. Att vara målvakt handlar mycket om rutin och det är skillnad på 1 och 30 matcher, säger han.

Är du förvånad över att du blivit förstemålvakt?

– Vi har en väldigt duktig målvaktsuppsättning så det är klart att jag är väldigt glad att få spela och det är väl ett kvitto på att det har gått bra. Men det är klart att man kanske inte hade vågat tro på det här för ett och ett halvt år sedan.

Jacob Widell Zetterström.
Jacob Widell Zetterström.

”Mer skyddad än andra”

Det ofrivilliga uppehållet från fotboll gör att Widell Zetterström uppskattar sin vardag ännu mer.

– Lite så, absolut. Jag märkte att det kan ta slut snabbt och därför försöker jag verkligen njuta av varje träning och varje match och inte låta tankarna vandra iväg och tänka för mycket på landslag och annat. Jag trivs väldigt bra där jag är och njuter väldigt dag. 

Du tänker inte på nästa steg och att spela ute i Europa?

– Nej, det gör jag faktiskt inte. Man får se vad som händer. Jag kunde inte förutspå att jag skulle få två hjärnskakningar och sluta med fotboll och jag kunde inte förutspå då att jag skulle stå här något år senare och ha gjort 30 matcher, så det känns bara dumt att tänka för mycket. Man drömmer såklart, men jag vet inte om det finns så mycket mer och drömma om. Jag trivs otroligt bra här och att få spela i en så fin förening som den här är ganska bra. 

Widell Zetterström har inga men kvar från sina hjärnskakningar, men hjälmen han spelar med kommer han inte släppa.

– Jag har den bara för att jag inte vill få en till hjärnskakning så jag kanske är mer skyddat än andra. Det känns bara dumt att sluta med den. Huvudet ska man ta hand om. Det är ganska jobbigt att åka på sådana smällar. Den kanske inte är så vacker, men jag kommer fortsätta ha den för att den gör mig trygg. 

.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.