Djurgården hyllar vården – bjuder på fotboll

Av: 

TT

Djurgården tackar vårdanställda för deras jobb under coronapandemin genom att bjuda på fotboll. Arkivbild.
Djurgården tackar vårdanställda för deras jobb under coronapandemin genom att bjuda på fotboll. Arkivbild.

Djurgården hyllar vårdanställda för deras uppoffrande arbete under coronapandemin.

Klubben bjuder på inträdet till två matcher i oktober.

”För mig är det en ära att kunna bjuda in dessa hjältar för att se oss spela fotboll”, säger klubbens vd Henrik Berggren.

Den 29 september lyfts publiktaket bort för idrotts- och kulturevenemang. Djurgården Fotboll vänder sig nu till vårdanställda och bjuder in dem till två matcher under oktober månad.

Sektioner på Stockholms stadion och Tele2 arena kommer mot Kristianstad den 16 oktober och Kalmar FF den 23 oktober att öppnas upp för vårdanställda.

”De anställda inom vården har gjort och gör fortfarande exceptionella insatser för att våra nära och kära ska må bra, för att samhället ska kunna fortsätta fungera – i alla fall något så när som vi hoppas kunna uppleva det. För mig är det en ära att kunna bjuda in dessa hjältar för att se oss spela fotboll. Det blir en välförtjänt paus från den slitsamma vardag som de annars hanterar. De förtjänar vår tacksamhet”, säger Djurgårdens vd Henrik Berggren på klubbens webbplats.

Emma Jonsson, vice ordförande på Vårdförbundet avdelning Stockholm, säger till Djurgårdens webbplats att hon ”applåderar och tackar för” initiativet.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.