Låga vaccineringsiffror i Premier League: ”Kan bli kaos”

Det råder vaccineringsoro i Premier League på grund av låga siffror. Dessutom sågas Arsenals stora sommarvärvning av en gammal kapten.

Här är dagens engelska fotbollsrubriker.

DAGENS SNACKIS

Minst två tredjedelar av alla Premier League-trupper har inte vaccinerat sig mot covid-19. Dessutom har en klubb endast sex vaccinerade spelare totalt sett, rapporterar Daily Mail.

Wolves, Brentford och Leeds är undantagen med mellan 89 och 100 procent fullvaccinerade trupper. Övriga klubbar ska enligt tidningens uppgifter ha svårt att övertala sina spelare att göra detsamma.

Daily Mails beräkning lyder att 30–35 procent av samtliga Premier League-spelare är vaccinerade, att jämföra med 70 procent i Championship.

I och med att vintern närmar sig finns det stor rädsla att Englands högsta liga så småningom kommer drabbas av covid-kaos som en direkt konsekvens av motviljan.

DAGENS SÅGNING

William Gallas har oerhört svårt att förstå varför Arsenal lade 50 miljoner pund på Ben White. Särskilt som Raphael Varane kostade Manchester United 40 miljoner pund att värva.

– Någon måste förklara för mig hur det är möjligt. Kanske är det delvis för att Ben White är engelsman, säger den förre Arsenal-kaptenen till GentingBet.

– Varane är en helt annan klass jämfört med Ben White. Ben White är visserligen ung, men som jag sa, han har inte bevisat något än så länge. Hur kan man då lägga 50 miljoner pund på honom?

Gallas tillägger att han har full respekt för White:

– Men man kan inte jämföra Ben White med Varane, förlåt. Det är inte möjligt.

DAGENS SAMARBETE

Premier League-klubbar kikar på den pakistanska marknaden och planerar att hitta nya tvillingklubbar i landet. Pakistanska fotbollsligan PFL lanseras till våren med lag från städer som Karachi, Lahore, Quetta, Peshawar, Multan och Islamabad.

Enligt Daily Mail kommer dessa klubbar att paras ihop med sex ännu inte nämnda Premier League-klubbar för att sprida ligans varumärke. Det ska handla om minst en Big Six-klubb men främst lag från städer med stor asiatisk befolkning.

Ambassadör för PFL är ingen mindre än Michael Owen: ”Pakistansk fotboll har stor potential och jag ser fram emot att hitta oupptäckta talanger i ett land med 220 miljoner invånare”.

DAGENS UPPMANING

Romelu Lukaku uppmanar Premier League-spelare att tackla rasism på nätet. Belgaren skriver på Instagram: ”Kaptenerna i samtliga lag, ihop med 4–5 spelare, borde ha ett möte med chefer på Instagram, myndigheterna, FA och PFA. Hur vi kan angripa (trakasserier) direkt för att skydda spelarna men också skydda fans och yngre spelare som vill bli proffs”.

Romelu Lukaku.
Romelu Lukaku.
Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.