Crespo Kamara avslutar karriären – börjar med gåfotboll

Crespo Kamara lägger av efter tre år av knäproblem.

Börjar med gåfotboll istället.

– Jag är ju också fotbollspensionär nu, säger Kamara till Värnamo Nyheter.

Den allsvenska profilen Alhassan ”Crespo” Kamara tvingas avsluta karriären efter flera år av problem med en knäskada.

Det var för tre år sedan som knäet började säga ifrån. Då spelade Kamara i grekiska Panetolikos GFS. Redan då sade läkarna att han inte skulle kunna fortsätta spela.

28-åringen har under sin karriär tillhört klubbar som AIK, Örebro SK, BK Häcken, Halmstad BK.

Till slut tar det äventyret nu slut, medan ett nytt påbörjas, berättar Kamara i en intervju med Värnamo Nyheter.

Anfallaren har under denna säsong försökt hålla karriären vid liv i Superettan-klubben IFK Värnamo, men efter tre matcher och ett mål känner han nu att knäet säger ifrån.

– Jag har kämpat med mitt knä länge och har kämpat mig tillbaka, men till slut så kände jag att det är för mycket smärta. Om jag skulle fortsätta så riskerar jag att inte kunna gå ordentligt efter karriären. Så därför väljer jag att sluta med fotbollen och börja något nytt, säger Kamara till Värnamo Nyheter.

”Ska bli en samlingsplats”

Men Crespo Kamara lämnar inte fotbollens värld helt och hållet. Både IFK Värnamos sportchef Håkan Söderberg och Värnamo kommun har kommit med förslag på nya roller.

Bland annat den otippade uppgiften att styra kommunens projekt för pensionärer som ska spela gåfotboll.

– Jag kommer även börja med ett projekt för pensionärer där de ska spela gåfotboll. Idén är inte bara att spela fotboll, idén är också att det ska bli en samlingsplats där pensionärerna kan ta en fika på IFK-gården och umgås med varandra.

– Jag är ju också fotbollspensionär nu, säger Kamara.

Utöver Kamaras projekt med pensionärerna har han även fått i uppgift av IFK Värnamo att jobba med ungdomsverksamheten, projektutveckling och internationell scouting.

Crespo Kamara under tiden i Halmstads BK.
Crespo Kamara under tiden i Halmstads BK.
Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.