Simon Kjaer: ”Den matchen var värst”

Han bevittnade sin nära vän Christian Eriksen segna ihop planen.

Men det var inte att spela klart matchen som var värst.

– Det var att komma tillbaka till Parken under normala omständigheter, säger Simon Kjaer till tyska Bild.

En hel fotbollsvärld stannade när Christian Eriksen drabbades av hjärtstillestånd under Danmarks EM-premiär hemma på Parken den 12 juni.

Inför en chockad nationalarena och gråtande lagkamrater fick den danska storstjärnan livsuppehållande läkarvård. Bilder som rullades ut i direktsänd internationell tv. De danska lagkamraterna tog sig då samman och bildade en mänsklig mur för att skyla Eriksen i det utsatta läget.

De som gick längst fram i ledet var Eriksens nära vänner Kasper Schmeichel och Simon Kjaer. Kjaer var även snabbt framme och tröstade Eriksens partner som befann sig på läktaren.

Efter ett längre uppehåll spelades matchen klart. Bara dagar senare väntade en ny EM-batalj på Parken.

Skakade danska spelare lyckades till sist med bragden att nå hela vägen till semifinal under de svåra förutsättningarna. För sina insatser belönas nu det danska landslaget med utmärkelsen ”Årets Landslag” av tyska Bild.

”Alla jobbiga minnen kom tillbaka”

För tidningen berättar Kjaer om sina känslor efter det som landslaget tvingades utstå.

– Det måste bara ha gått en dag eller två då jag inte tänkt på det som hände. Inte mer än så. Det har blivit en del av oss. Tiden därefter var tuff för oss som lag, säger han.

Trots att laget tvingades spela vidare tätt inpå de otäcka scenerna är det en annan match som Kjaer beskriver som den jobbigaste att genomföra.

– För mig var den första matchen efter EM den mentalt tuffaste. Det hade gått en tid sedan EM, och nu skulle vi tillbaka till Parken under normala omständigheter. Alla jobbiga minnen kom tillbaka.

– Det skakade mig personligen. Men när matchen började var det samma känslor som mot Belgien och Ryssland i EM. På Parken känner du dig mer trygg än någon annanstans i hela världen, säger han till Bild.

Simon Kjaer.
Simon Kjaer.
Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.