Domarbasens svar efter Varbergs ilska

Varberg vädrade stor domarilska efter förlusten mot Hammarby.

Nu svarar domarbas Stefan Johannesson på den fräna kritiken.

– Jag har förståelse för att man blir besviken, men ordvalen är för dåliga, säger han till Fotbollskanalen.

Måndagens allsvenska möte mellan Hammarby och Varberg var en tillknäppt historia. Det blev bara ett mål – och det blev ordentligt omdiskuterat.

– Vi åker till Stockholm, sover på hotell, kommer förberedda och så kommer en pajas och pajar hela vår match i princip. Han ger bort ett mål som kostar oss minst en poäng, sa Varbergs målvakt Stojan Lukic efter matchen.

Varbergsspelarna menade att målskytten Akinkunmi Amoo först satsat med sträckt sula mot en motståndare och sedan sett bollen rulla fram till en offsidestående Astrit Selmani i uppbyggnaden till målet.

Lukic ord var inte nådiga.

– Det är inget att snacka om, från vår bänk ser folk att det är frispark. Han står på planen, fem meter från situationen. Han måste se det. Alla kan göra misstag, det gör spelarna också, men om jag tar tre gula kort så är jag avstängd. Ta bort honom! Låt honom döma i superettan, i division 1 eller något som kan få tillbaka självförtroendet. Det här går ju inte. Vad är det här? Han rånar oss. Det är ju ett rån, punkt!, sa han.

”Det är svårförklarat”

Huvuddomare Kristoffer Karlsson valde att inte möta media efter matchen. Men nu har domarbas Stefan Johannesson kommenterat situationerna. Och medger att domsluten blev felaktiga.

– Jag tycker att det är frispark. Hammarby-spelaren sträcker fram sulan för att ta bollen, då tar försvaren bort sin fot eftersom han blir rädd för att träffas.

– Däremot är det mer svårförklarat med offsiden. Det ska inte få hända. Den situationen måste vi klara av, säger Johannesson till Fotbollskanalen.

Samtidigt tar han Karlsson i försvar, och menar att Varbergsspelarnas språkbruk var olämpligt.

– Jag tycker att det ör onyanserat att gå på en person på det sättet. Kristoffer har gjort en bra säsong och här gjorde han ett fel i en situation som inte var så lätt att bedöma, då tycker jag att man ska välja sina ord. Ordvalen i det här fallet var för dåliga, säger han.

Johannesson säger vidare att inga anmälningar upprättats mot någon av de inblandade parterna, och att det inte är klarlagt huruvida Karlsson kommer tillåtas döma Varberg mer under den pågående säsongen.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.