Häcken överkörda av Bayern München: ”Utnyttjas brutalt”

Totalt missförstånd mellan Jennifer Falk och Elin Rubensson innebar 1–0 i tom kasse redan efter åtta minuter borta mot Bayern München.

– Gör man såna här misstag så gör de mål. Det har vi fått känna på, säger Rubensson.

Tre minuter senare hade Lea Schüller gjort ytterligare ett.

Häcken fick en tuff start på Champions League-äventyret med 0–3 hemma mot Lyon. I bortamatchen mot Bayern München fortsatte mardrömmen.

Efter en mållös premiärmatch mot Benfica rivstartade tyskorna hemma på Campus Bayern. Häcken fick än en gång se hur hårt individuella misstag straffar sig i europaspelet.

– Det utnyttjas brutalt. Mycket brutalare här än i allsvenskan så klart. Det är sånt vi måste försöka få bort, säger Häckens tränare Mats Gren.

Schüller tvåmålsskytt

Redan i den åttonde matchminuten bjöd Häcken på ett mål. Bayern Münchens svenska högerback Hanna Glas tunnlade Stine Larsen innan hon slog en lång boll in bakom Häckens backlinje.

Där kom Sofia Jakobsson löpandes, men inlägget seglade förbi svenskan.

Häckens högerback Elin Rubensson försökte täcka undan samtidigt som Jennifer Falk sprang ut för att sparka bort bollen.

Istället för att få bort bollen så krokade Häckenspelarna ihop och Lea Schüller kunde enkelt lägga in bollen i tom kasse.

– Vi får titta på den i efterhand. Jag är inte van att hamna i den situationen. Jag tänker att jag ska sparka bort bollen och Falk tänker samma sak, säger en besviken Rubensson efter matchen. 

Bara tre minuter senare slog Giulia Gwinn ett perfekt placerat inlägg. Mellan Luna Gevitz och Lotta Ökvist dök Schüller upp och nickade in 2–0.

Tafatt försvarsspel

I den andra halvleken skapade Häcken ett visst tryck, men utan att skapa några direkta målchanser. Då kom istället nästa kalldusch.

Ett inlägg från Lineth Beerensteyn ställde till stora problem för Häcken. Först var det Gevitz som inte lyckades få undan bollen och när Julia Karlenäs sen skulle försöka så var det ett alldeles för tafatt ingripande. Laura Dallman tackade för läget och efter en styrning på Gevitz kunde Bayern fira 3–0.

– Vi släpper in slarviga mål. Jag är besviken så klart. Jag tycker inte att vi börjar  matchen på det sättet som vi hade pratat om innan. Vi hamnar fel i första pressen och då straffar de oss, säger Rubensson.

Inhopparen Jovana Damnjanovic fastställde slutresultatet till 4–0 på tilläggstid. Det innebär att Häcken har fått en blytung start i CL-gruppspelet.

– Det är klart att när vi har 0-3 och 0-4 så ska man inte ropa att vi ska ta oss vidare självklart. Nu blir de två matcherna mot Benfica otroligt viktiga för att ta oss litegrann in i matchen, säger Mats Gren.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.