Bekräftat: Martin Olsson klar för Malmö FF

Publicerad 2021-08-12

Martin Olsson är klart för Malmö FF.

Nu är det klart – Martin Olsson lämnar BK Häcken för Malmö FF, det bekräftar klubben på sin hemsida.

– Det är skönt att vara här och jag är väldigt glad över att få skriva på, säger Olsson till MFF.

Övergången blev klar i sista stund, sedan klubben egentligen trott sig vara överens med Pierre Bengtsson, enligt uppgifter till Sportbladet.

Följ ämnen
Malmö FF

SportExpressen rapporterade det först – och även enligt uppgifter till Sportbladet under onsdagskvällen var allting klart. Nu har MFF själva också bekräftat övergången.

Martin Olsson lämnar BK Häcken och skriver på för Malmö FF. Sportbladet erfar att affären går loss på närmare fem miljoner kronor inklusive bonusar beroende på Malmös framfart i Europa.

I klubben ska han ersätta Jonas Knudsen. Den danska vänsterbacken har drabbats av en skada som håller honom ur spel en längre tid.

Uppgifter: Ville värva Pierre Bengtson

Malmö FF undersökte i första hand möjligheten att värva FC Köpenhamns Pierre Bengtsson, som konkurrerar med just Olsson om vänsterbacksplatsen i landslaget. Affären var enligt uppgifter till Sportbladet så gott som klar, men i sista stund sade FCK-tränaren Jens Thorup nej.

Då slog MFF in på Olsson-spåret och lyckades till sist nå en överenskommelse med Häcken – och få klar all formalia till det svenska fotbollförbundet, vid tiotiden under onsdagskvällen.

Sportchefen Daniel Andersson motiverar valet av spelare på hemsidan.

– Han är en duktig försvarare som har sina främsta styrkor i det offensiva spelet. Med stor rutin från spel i Premier League och landslaget kommer vi att ha stor nytta av Martin när vi nu går in i en period med många tuffa matcher framför oss, säger sportchefen han.

Spelade i Malmös värsta rival

Olsson inledde karriären i Helsingsborgsklubben Högaborg, och blev sedan ungdomsproffs i Blackburn.

Det var på de brittiska öarna han gjorde sig ett namn, och spelade flera säsonger i Premier League med, utöver Blackburn, Norwich och Swansea.

Under denna tid slog han sig in i det svenska landslaget, där han till dagens datum gjort över 50 framträdanden.

Till Häcken anslöt Olsson denna säsong, efter att säsongen innan dess spelat för Helsingborg. Malmös värsta Skånerival. Men nu är det alltså MFF som gäller.

– Jag har kommit till den största klubben i Skandinavien, som ska ut i Europa och försvara ett SM-guld och det är väldigt inspirerande, säger Martin Olsson till MFF:s hemsida och fortsätter:

– Visst kommer jag att kunna bidra med min rutin men jag har också en stor hunger efter att spela stora matcher och vinna titlar, det är därför jag är här. Det ska bli riktigt roligt att få gå ut här och spela.

Häcken har redan hittat sin Olsson-ersättare i den 19-årige dansken Kristoffer Lund. Han tecknade kontrakt över tre och ett halvt år med klubben under onsdagen.

Malmö FF meddelande även senare under torsdagen att Amel Mujanic och Hugo Andersson den här säsongen lånas ut till Superettan-klubbarna Östers IF och IFK Värnamo.