”Harry Kane känner sig sviken”

Harry Kane är förbannad, Mikel Arteta har fått sitt potentiella utgångsdatum och Victor Lindelöfs roll väntas ”förändras dramatiskt”.

Här är dagens engelska fotbollsrubriker.

DAGENS HARRY KANE

Harry Kane anser att ordföranden Daniel Levy har brutit löftet att han skulle få lämna Tottenham i sommar. Källor till Daily Mail menar att anfallaren kommer fortsätta att ge allt han har för klubben, men att han känner sig sviken av ledningen.

Enligt tidningen är det osannolikt att Kane reser med till Portugal för möte med Pacos de Ferreira i playoff till Europa Conference League. Han är snarare mer bekymrad över att Tottenham vägrar förhandla med Man City som är öppna med att de vill få igenom en övergång.

Ett bud på 125 miljoner pund (närmare 1,5 miljarder kr) sägs ha inkommit från City. Harry Kane tror att anledningen till de hittills grusade förhandlingarna är kontroversen över hans förlängda semester som innebar att han kom tillbaka sent.

I ett möte som hölls under inledningen av förra säsongen ska spelaren ha kommit överens med Levy om att lämna Spurs om klubben misslyckades att nå Champions League. Harry Kane tänker dock inte ta ut sin besvikelse på Spurs sportsliga sida.

David de Gea och Victor Lindelöf.
David de Gea och Victor Lindelöf.

DAGENS DILEMMA

Phil Jones hoppade in för Man United under gårdagen för första gången på 19 månader. Mittbacken, som senast spelade i FA-cupmatchen mot Tranmere i januari 2020, planeras bli fjärdevalet bakom Harry Maguire, Raphael Varane och Victor Lindelöf. Klubben besegrade Burnley i en träningsmatch bakom stängda dörrar (3–1).

Lindelöf hyllas stort av Manchester Evening News efter insatsen i premiären. Enligt lokaltidningen kommer svenskens roll att ”förändras dramatiskt” på grund av Varanes intåg. En del United-supportrar har påpekat att Lindelöf har erfarenhet som mittfältare medan MEN lyfter förslaget att Solskjaer kan använda sig av en trebackslinje.

DAGENS RYKTE

Finns det en schism eller ej mellan Mikel Arteta och Pierre-Emerick Aubameyang? Efter att anfallaren lämnats utanför Arsenals trupp till premiären mot Brentford samt ryktena att klubben kan tänka sig att sälja honom hävdar källor att relationen är infekterad.

Anledningen till frånvaron mot Brentford beskrevs som ”hälsomässiga skäl” något som även gällde Aubameyangs bästa vän Alexandre Lacazette. Enligt Eurosport har Arteta och Aubameyang inte dragit jämnt på sistone och dessutom börjar trycket på tränaren att hårdna rejält.

Arsenals ledning sägs ha förståelse för att spelschemat är tufft inledningsvis, med derby mot Chelsea denna vecka följt av möte med Man City. Men skulle spelet inte ha förbättrats markant framåt december lär klubben agera. Det anses vara tillräckligt lång tid för att en ersättare ska hinna få ordning på laget.

Enligt initierade källor som The Athletic ska Martin Ödegaard vara på god väg att bli en Arsenal-spelare igen. Norrmannen vill lämna Real Madrid och sägs kosta mellan 350 och 400 miljoner kronor.

Raul Jimenez.
Raul Jimenez.

DAGENS INTERVJU

Raul Jimenez var tillbaka på planen när Wolves förlorade mot Leicester (0–1) i premiären. För Daily Mail berättar anfallaren om den allvarliga huvudskada han ådrog sig efter en duell med David Luiz hösten 2020.

– Jag bad om att få se videos från olika vinklar på planen, förklarar Jimenez som tillbringade en vecka på sjukhus innan han fortsatte rehabiliteringen hemifrån.

– Ibland ser man en video på en bruten fotled eller skenben och man känner det, även om det inte var du själv så känns det i hela kroppen. Min var inte riktigt samma sak, det var mer en chock.

Det var ingen garanti att mexikanen skulle kunna spela fotboll igen. Minnesbilderna från händelsen är få.

– Jag minns ingenting. Jag minns ankomsten till arenan, att jag lämnade mina grejer i omklädningsrummet och gick ut för att se planen. Sen minns jag hur jag går tillbaka med mina lagkamrater och därefter är det svart, säger Jimenez.

– Det är ett mirakel att vara här igen. Jag fick en skallfraktur och hjärnan blödde lite. Det tryckte på min hjärna från insidan och det var därför som operationen behövde göras snabbt. Ett riktigt bra jobb av läkarna.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.