Jordan Larsson: ”AIK får betala Lustig”

Publicerad 2022-04-08

Jordan Larsson blev klar för AIK efter att transferfönstret stängt.

Det kan klubben tacka Mikael Lustig för.

– AIK får kanske betala honom ett litet agentarvode, säger Larsson. 

AIK hade planerat för John Guidetti. Men efter att affären gick i stöpet på transferfönstrets sista dag stod klubben utan ny anfallare. 

Men i måndags blev Jordan Larsson i stället klar för klubben. 

– Med tanke på att jag är här på ett korttidsavtal kände jag att jag var tvungen att tänka på det sportsliga och AIK var det som passade mig allra bäst, säger Larsson som också lockades tillbaka till allsvenskan med hjälp av Mikael Lustig. 

– Lustig hörde av sig efter ett tag och kollade hur situationen såg ut och om det inte var möjligt att få hem de här tre månaderna. Klubben kanske får betala honom ett litet agentarvode, säger Larsson med ett skratt.

Hade du någon kontakt med Norrköping? 
– Nej, så vitt jag vet var det ingen kontakt med Norrköping. Jag har inte haft det i alla fall. Jag hade kontakt med ”Granen” tidigt, men just där och då var det inte aktuellt. Jag har haft kontakt med AIK också under en längre period och när det blev aktuellt att flytta hem till Sverige var det AIK som passade mig allra bäst.

”En svår situation”

Med anledning av Rysslands invasion av Ukraina har Internationella fotbollförbundet, Fifa, möjliggjort för utländska spelare att pausa sina kontrakt med ryska klubbar fram till just den 30 juni. Många svenska spelare valde att lämna direkt, men Larsson har blivit kvar. 

Varför blev det så? 

– Det är en svår fråga att svara på. Fotbollsmässigt fanns det lite intresse utomlands, men sedan kom ju det här reglerna att alla ligor inte skulle ta emot spelare från Ukraina och Ryssland och vissa ligor kunde bara ta emot en spelare och det var lite strul. Därför blev det aktuellt med Sverige väldigt sent.

Hur har du upplevt hela situationen? 

– Det har varit många turer fram och tillbaka och en väldigt svår situation, men jag är glad att vara hemma på svensk mark. 

Vad har du för förväntningar? 

– Först och främst att komma in i matchform och hitta målet såklart. Men med kvalitén vi besitter i truppen tror jag inte att det kommer vara så svårt. Jag har mycket förväntningar på att bidra, både på mig själv och utifrån men det är det man lever för och den pressen man vill ha på sig.

AIK ställs mot Larssons gamla klubb Norrköping på söndag. I dagsläget är det oklart om anfallaren hinner bli spelklar.

– Det blir speciellt. Jag har många vänner kvar i klubben och jag har mycket respekt för dem. Men på söndag är alla fiender, säger Larsson.