Malmö FF vill värva Buya Turay

Publicerad 2022-07-08

Malmö FF letar efter den djupledslöpande anfallare att förstärka truppen med.

Enligt Sportbladets uppgifter har MFF nu kontakt med förre Djurgårdsanfallaren Mohamed Buya Turay - som är en av spelarna de överväger att värva in till den här säsongen .

Följ ämnen
Malmö FF

Malmö FF är på jakt efter en anfallare att förstärka truppen med just nu och ett av spåren de har är Vikings anfallare Veton Berisha. Där har klubben lagt bud på 28-åringen, men Viking Stavanger är inte så villiga att släppa sin skyttekung och har nobbat buden som kommit, även om spelaren vill till MFF.

Har ett antal spår de jobbar på

Så de regerande svenska mästarna har ett antal andra spår de jobbar med. Ett av dem är förre Djurgårdsanfallaren Mohamed Buya Turay, som just nu tillhör kinesiska Henan Shongsan Longmen, men där spelaren befinner sig lite i samma situation som Marcus Danielson.

Turay är inte på plats i Kina utan för tillfället i Sierra Leone för att ta ett beslut gällande sin framtid. Han hoppas kunna bryta sitt kontrakt med den kinesiska klubben, men inget är klart ännu. Och blir han bosman och köps ut blir det lättare för någon klubb att värva honom. Just nu har också MFF anmält sitt intresse för spelaren och samtal pågår. Men det ska inte vara skarpt läge ännu.

Buya Turay vann guld med Dif 2019.

Vill värva Mitrovic

MFF jobbar också på ett par andra offensiva spår, där klubben hoppas kunna göra klart med 19-årige serben Stefan Mitrovic. Där är parterna muntligt överens med spelaren men där det strular med hans klubb FK Radnicki Nis, som inte vill släppa honom och som anser att han inte har någon utköpsklausul inskriven i sitt kontrakt, vilket serbiska medier har rapporterat om tidigare. Så den affären är inte klar ännu och det är ett aningen osäkert läge där, även om inget är avskrivet. Tidigare idag presenterade Malmö FF Sirius offensive mittfältare Moustafa Zeidan, som skrivit på ett kontrakt som sträcker sig i tre och ett halvt år.