Domaren utreds för valet av mynt

Slantsinglingen inför Besiktas–Fenerbahce har väckt uppståndelse.

Nu utreds domaren – för valet av mynt.

”Vi tar starkt avstånd från detta”, skriver det turkiska fotbollförbundet TFF i ett uttalande.

Arda Kardesler är en av Turkiets mest meriterade fotbollsdomare. Han har dömt på högsta nivå i sex års tid och i söndags fick han äran att skipa rättvisa i stormötet mellan Besiktas–Fenerbahce.

Allt i sin ordning? Inte riktigt.

Uppmärksamma tv-tittare noterade att något inte stod rätt till vid slantsinglingen inför avspark. Kardesler hade kallat till sig de båda kaptenerna och gått igenom förfarandet i vanlig ordning innan han plötsligt kastade upp … en Bitcoin-replika i luften.

Utreds av förbundet

Varför är det ingen som vet.

Kardesler har ännu inte uttalat sig om händelsen men klart är att ”kuppen” inte togs emot väl av förbundet TFF, som nu startat en utreding.

”Det har kommit till vår kännedom att Arda Kardesler, domaren i matchen mellan Besiktas och Fenerbahce, använt ett mynt som inte är godkänt av oss eller domarförbundet. Vi tar starkt avstånd från detta och händelsen är nu under utredning”, skriver TFF i ett uttalande enligt den turkiska sajten Haber.

Besiktas nya sponsor

Internationella medier uppger är händelsen med myntet är extra känsligt eftersom Besiktas nyligen skrivit ett mångmiljonavtal med kryptovalutan ”Rain”, som ska bli deras tröjsponsor till nästa säsong.

Det skulle således kunna röra sig om en slags PR-kupp, men ingen tycks veta eftersom vare sig domaren, Besiktas eller Fenerbahce har uttalat sig.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ämnen i artikeln