Allsvenskan i fotboll

Hammarbys kaxiga utspel: ”Det blir fem raka”

Av: 

Per Bohman

FOTBOLL

DEGERFORS. Det här är bara början.

Hammarbys segertåg kommer fortsätta, menar Nahir Besara.

– Jag njuter inte ens av våra segrar. Nu ska vi ta femte raka mot Sirius, säger assistkungen om ”nya Bajen”.

Han fortsätter bädda för Bajens segrar. Nahir Besaras inläggsfrispark ledde till Edwin Kurtulus avgörande segermål mot Degerfors. Men Besara är helt ointresserad av individuella prestationer och sin position i poängligan.

– Det är såklart kul att hjälpa laget. Förr pratade jag mycket om assist och mål men nu skiter jag i poängen. Grejen är att jag och Hammarby ska vinna matcher.

Besaras inställning rimmar väl med det ”nya” Hammarby. Ett lag som plötsligt vinner fotbollsmatcher på alla möjliga olika vis, även när spelet inte riktigt stämmer. Som kan stänga matcher och hålla nollan. Efter en dominant första halvlek mot Degerfors försvarade Bajen till sig en tajt bortaseger i Värmland.

– Vi har en större mognad i spelet nu. Förr skulle Bajen alltid jaga fjärde, femte, sjätte och sjunde målet. Nu visar vi karaktär i hur vi försvarar oss.

”Nu handlar det om att vinna”

Ni var illa ute ett tag?

– Matchen levde länge. De hade sina ribbträffar, men vi värdesätter annat än storsegrar nu. Vi jobbar för varandra och tre poäng. Det handlar inte om att Bajen alltid ska spela finast fotboll, nu handlar det om att vinna.

Segern mot Degerfors var serieledande Bajens fjärde raka. På måndag ställs de mot Sirius borta. Besara räknar redan med att sviten kommer utökas.

– Vi har fyra raka och siktar redan på den femte. Vi ska gasa vidare och ta den femte. Det är allt jag tänker på. Jag njuter inte ens av våra segrar.

Nahir Besara.

”Vi kommer bara bli bättre”

Tror du att ni tar fem raka?

– Definitivt. Vi är ett jättebra lag som bara kommer bli bättre.

Flera av spelarna i Bajen har noterat att det snackats om lagets enkla spelschema. Sådana synpunkter fnyser Besara åt.

– Kolla vad som hände den här omgången. Malmö slår inte Värnamo borta. Elfsborg förlorar mot HIF. Sundsvall vann mot Kalmar. Det är inte så enkelt att ”bara” vinna som vi har gjort.

Lagkamraten Jeppe Andersen fyller i:

– Vi vinner även om vi inte spelar bra. Nu har vi nio raka vinster om man räknar med cupspelet. I år har vi blivit vana vid att vinna lite oavsett hur vi spelar. Så har det absolut inte varit förr om åren.

Publisert:

LÄS VIDARE

Leifby: De är snyggast och fulast i allsvenskan 2022

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Allsvenskan i fotboll

Hammarby IF Fotboll

Degerfors IF