Märkliga bilderna på van Gaal – efter olyckan

Uppdaterad 2021-11-16 | Publicerad 2021-11-15

Holland och Norge möts i en avgörande gruppfinal på tisdag.

Dagen innan dyker förbundskapten Louis van Gaal upp i rullstol.

Detta efter att ha ramlat med cykeln, skriver De Telegraaf.

Förvisso är det Turkiet som placerat sig på andraplatsen inför den sista omgången i grupp G. Men att benämna mötet mellan Holland och Norge som en gruppfinal är inte helt taget ur luften.

Skulle Norge vinna, samtidigt som Turkiet besegrar Montenegro, får Holland vinka adjö till ännu en mästerskapssommar. Senast det begav sig fick man ge sig mot Sverige i kampen om playoffplatsen. Skulle istället Holland vinna mötet, eller spela lika, talar det mesta för att Norge får fortsätta vänta på sitt första VM sedan 1998.

Det lär bli drama på plan. Och vid sidan av den har Hollands förbundskapten Louis van Gaal, 70, gjort sitt för att leva upp till detta.

”Han kan inte gå”

Han skapade sitt egna drama i söndags, när han halkade i samband med att han försökte kliva av cykeln. Enligt De Telegraaf skadade van Gaal då höften. Han fick uppsöka vård – och får nu ta sig fram i rullstol.

– Louis kan inte gå. Han försöker göra allt han kan för att vara redo till tisdagens match, säger en talesperson för det holländska landslaget till tidningen.

Och det stannar inte där. När Holland tränade under måndagen kördes van Gaal in på planen i en golfbil. Ifrån denna instruerade han sitt manskap. Bilen rattade han inte själv, utan också det fick han hjälp med.

Det framgår inte av bilderna om chauffören även bär van Gaals golfbag.

Stjärnan kunde inte hålla tillbaka skrattet

Senare under måndagen höll landslaget en presskonferens. Till denna fick van Gaal närvara digitalt – eftersom rullstolen var för stor för att rulla genom dörröppningen till pressrummet.

Någonting som gjorde Liverpool-stjärnan Virgil van Dijk full i skratt.

– Fysiskt är det inte bra med mig, det gör väldigt ont. Men min hjärna fungerar fortfarande, säger van Gaal själv på presskonferensen.

Matchen sparkas i gång klockan 20:45 på tisdag.