Jeppe Andersen lämnar Hammarby

Publicerad 2023-01-08

Jeppe Andersen, 30, lämnar Hammarby.

Han är klar för en övergång till norska Sarpsborg.

– Inga ord räcker till för att beskriva min tacksamhet över min tid här, säger Andersen till Bajens hemsida.

Följ ämnen

Danske mittfältaren Jeppe Andersen kom till Hammarby sommaren 2017 och fick snabbt en stor roll i laget. Två år senare förärades han med lagkaptensbindeln.

Men nu är tiden i Bajen över.

Andersen, som satt på utgående kontrakt, har valt att fortsätta karriären i norska Sarpsborg.

”Oerhört viktig”

Det meddelar Hammarby på sin hemsida.

– Jeppe har varit en oerhört viktig bricka i Hammarbys utveckling, kanske med kulmen som lagkapten 2019. Jeppe har varit oerhört lojal mot klubben och visat ett stort Hammarbyhjärta. I och med att Jeppe bara har sex månader kvar på kontraktet har vi under längre tid fört en positiv dialog om framtiden. Jeppes önskemål om en ny utmaning och möjligheten till längre avtal där han återförenas med Stefan och Jocke i Sarpsborg ville vi inte stå i vägen för när klubbarna fann en lösning. Vi vill rikta ett stort tack och lycka till Jeppe för allt han gjort för Hammarby, säger sportchef Jesper Jansson.

”Bästa i mitt liv”

Jeppe Andersen gjorde totalt 175 matcher, tio mål och 15 assist i Hammarby-tröjan. Nu återförenas han med förre Bajentränaren Stefan Billborn i Sarpsborg.

Andersen själv säger att det var ett tufft beslut.

– Tiden i Hammarby har varit den bästa i mitt liv, Stockholm och Hammarby har blivit mitt hem. Inga ord räcker till för att beskriva min tacksamhet över min tid här. Jag glömmer aldrig derbymatcherna, vår resa i Europa och självklart cupguldet. Vi ses i framtiden – om det så är på läktaren. Drick en öl för mig så länge.

Jeppe Andersen.