Avslöjar: Nordin Gerzic nära att bli assisterande förbundskapten för U21-landslaget

Nordin Gerzic är nära ett nytt jobb.

Enligt Sportbladets uppgifter är han nu på väg att bli assisterande förbundskapten till Daniel Bäckström i U21-landslaget.

– Jag känner Nordin väl sedan tiden i Örebro, något mer finns inte att säga just nu, säger Bäckström.

Det var i oktober som Sportbladet kunde avslöja att Daniel Bäckström skulle bli ny förbundskapten för U21-landslaget. Han köptes senare loss från Sirius och det hela blev officiellt en dryg månad senare.

– När jag kliver in i det här uppdraget är mitt hundraprocentiga fokus att nå målsättningen att ta svenska U21-landslaget till ett EM-slutspel sommaren 2025.

– Det är målet och jag ska kriga allt jag kan för det. Att samma dag som man skriver på ett nytt anställningsavtal börja spekulera om framtiden blir helt snett, sa Bäckström då.

Enligt Sportbladets uppgifter är nu Nordin Gerzic, som spelade under Bäckström i Örebro 2017–2019, när att bli assisterande förbundskapten.

Kan presenteras inom kort

Parterna är överens om ramarna för hur Gerzics arbetsuppgifter skulle se ut och om allt går som planerat kliver han i en roll som assisterande förbundskapten inom de närmaste veckorna. Även om inget är påskrivet eller exakt klart när det kan bli officiellt.

– Det håller på att sättas en plan för staben runt U21-landslaget och på det stora hela är den redan färdig. Det finns egentligen inget att kommentera mer än att jag känner Nordin Gerzic väl sedan tiden i Örebro, säger Bäckström.

Bäckström var assisterande tränare i ÖSK 2017–2019 då Nordin Gerzic spelade i i klubben. Gerzic har jobbat som expert på Discovery under deras fotbollssändningar med Allsvenskan den senaste tiden. Samtidigt är Andreas Pettersson, som just nu är assisterande förbundskapten för U21-landslaget, aktuell för att ta något av de svenska ungdomslandslagen.

Nordin Gerzic.
Nordin Gerzic.

Köp dina rosa och blågula prylar i Sportbladet Shop här!

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.