Sillyhistorierna: Svennis och Backe i Manchester City

Publicerad 2024-02-15

Silly season inifrån – spelet bakom övergångarna går på djupet med några av de mest omtalade övergångarna inom svensk fotboll.

Här får du höra några av de största fotbollsprofilerna berätta om de okända detaljerna, övergångssummorna, kontrakten, lönerna eller historierna du aldrig hört tidigare.

Sportbladets sillyexpert Daniel ”Disco” Kristoffersson tar dig med bakom kulisserna på några av det största snackisarna.

Sven-Göran Eriksson och Hasse Backe i Manchester City.

Sommaren 2007 slog bomben ned. Sven-Göran Eriksson, tidigare engelsk förbundskapten, hade skrivit på ett treårskontrakt med Manchester City. Med sig som assisterande tränare tog han Hasse Backe.

I det här avsnittet av Silly season inifrån – spelet bakom övergångarna får ni alla detaljer om hur det gick till när Svennis blev klar för City. Också hur han hyllades för sin tid i klubben, av både personalen och spelarna samt duons märkliga avsked och hur de sparkades från klubben på en karaokebar i Thailand.

Det fjärde avsnittet släpptes under torsdagen och finns att lyssna på nu. Det heter Svennis och Hasse Backe i Manchester City

Och handlar bland annat om:

Så blev Sven-Göran Eriksson tränare i Manchester City

Dietmar Hamanns utskällning

När Cristiano Ronaldo bugade för Svennis

Hur Svennis och Backe fick sparken på en karaokebar i Thailand

När Backe var rädd att han fått 150-miljonersvärvningen Elano att lämna klubben

Beckhams stöd till Svennis

Hur det att vara att arbeta under en galna ägaren Thaksin Shinawatra

Bland mycket annat!

Medverkande i det här avsnittet gör Hasse Backe och Jesper Hussfelt.