Rydström försvarar Tinnerholm: ”Är gärna ett grislag”

Anton Tinnerholms ”förstärkning” mot Djurgården har väckt kraftiga reaktioner.

Men Henrik Rydström försvarar sin högerbacks agerande.

– Jag ser gärna att vi är ett grislag, säger MFF-tränaren.

Anton Tinnerholm vred sig i plågor i cupkvartsfinalen mot Djurgården efter en duell vid sidlinjen med Victor Edvardsen. Men Malmöbacken tog sig för ”fel” ben, alltså inte det ben som djurgårdaren träffade. Medan Tinnerholm låg och vred sig kom bollen plötsligt farande i nacken på honom varpå Tinnerholm rullade över på andra sidan och tog sig för huvudet.

Klippet på händelsen har vevats i sociala medier i veckan och väckt starka reaktioner i fotbolls-Sverige, typ: ”Överlevde Tinnerholm?”. Hans agerande har jämförts med Rivaldos i VM 2002 då brassen träffades av en boll på låret vid hörnflaggan men kastade sig ner och tog sig för ansiktet.

Anton Tinnerholm ligger ner...
Anton Tinnerholm ligger ner...

När MFF i dag höll sin första pressträff efter cupsortin ville inte Tinnerholm ställa upp på några intervjuer och meddelade via presschefen att han kommer att prata om händelsen i Stockholm vid ett senare tillfälle.

Vill att MFF blir ett ”grislag”

Sportbladet pratade då i stället med Henrik Rydström om det inträffade. MFF-tränaren har inte sett händelsen i efterhand men försvarar ändå Tinnerholm.

– Generellt kan jag säga att vi behöver bli bättre på att vara cyniska och ta hjälp av de saker som finns, till exempel förstärkningar. Jag välkomnar det och ser gärna att vi är ett grislag. Det skulle jag inte ha några problem med, säger Rydström och fortsätter:

– Det finns inget lag som är jävligt bra som inte tänjer på gränserna. Jag har nämnt AC (Anders Christiansen, som Rydström sagt ”ska vara ett as”) tidigare...Tovivonen...Jib (Jo Inge Berget)...Det är något vi verkligen behöver få tillbaka . Ibland fungerar inte spelet och då måste vi hitta ett annat sätt att få ett övertag.

Men ni är också idoler och förebilder för unga spelare – har ni inte ett ansvar där?

– Jo, det tycker jag. Men det är skillnad på att spela fult och vara grisiga på det sättet. Det här är spelets natur. Man pratar ibland om gentlemannasporter. Kanske är tennis det. Men fotboll är det inte. Man kan tycka att fotboll är fint och vackert. Men det är också en jävla massa dueller, fajt, hålla fast någon, tillskansa sig fördelar, vara på domaren...Jag hade kunnat önska att det inte var så. Men gör inte vi det så gör någon annan det. Då får vi kritik för att vi inte vinner. Sedan är vi bra på mycket annat på planen, men vi ska vara bra på detta också.

Henrik Rydström.
Henrik Rydström.

”Då är något snett i huvudet på dig”

Rydström har, som så ofta, många tankar kring detta.

– Det är skillnad om du försöker skada någon annan. Då är det något som är snett i huvudet på dig.

När Sportbladet beskriver händelsen med Tinnerholm drar sig Rydström till minnes skottet/passningen på den liggande MFF:aren.

– Jag minns inte vem som sköt bollen mot Anton. Men är det något som är idiotiskt så är det att skjuta på någon som ligger ner. Då är det det som är felet här, inte något annat. Det är bara tröttsamt.

Däremot har han sett klippet när Lasse Nielsen härmade Victor Edvardsens gångstil.

– Jag tyckte Lasse var rolig, säger Rydström med ett skratt.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.