Segerraden förlängd för Pukeberg – besegrade Saxemara

Av:  Sportbladets textrobot

3–0 (1–0) blev resultatet när Pukeberg och Saxemara möttes på Pukevallen på lördagen. I och med detta har Pukeberg fyra raka segrar i division 3 sydöstra Götaland i fotboll.

– Spelmässigt gjorde Puke en av säsongens bättre matcher. Blixtrande passningskombinationer och bra tålamod när det behövdes. Till slut blev det en betryggande seger även om vi brände mycket. Kapten Jonathan Söderberg segerorganisatör med två fina mål. Emil Johansson trean med pannan. Det går bra nu och vi smyger med i toppstriden, kommenterade Pukebergs manager Jan Söderberg.

Saxemaras sportchef Stefan Carlsson:

– Pukaberg vann rättvist. De spelade en bra fotboll, fick bollövertaget på mittfältet och gjorde 1-0 ganska tidigt i matchen. Vi hade några chanser till kvittering men Pukeberg hade stort bollinnehav. I andra hade vi en riktigt bra nick som deras målvakt gjorde en bra räddning på och efter 2-0 så fick vi ett mål bortdömt för offside som är tveksam. I det stora hela vinner Pukeberg väldigt rättvist och det är klart det bästa laget vi mött hittills.

Jonathan Söderberg gjorde två och Emil Johansson ett mål för Pukeberg.

Med fyra omgångar kvar är Pukeberg på andra plats i tabellen, medan Saxemara är på fjärde plats.

I nästa match möter Pukeberg Nybro borta och Saxemara möter Ljungby hemma. Båda matcherna spelas lördag 12 september 14.00.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.