Linköping värvar från seriekonkurrenten

avOssian Flodmark

Publicerad:
Foto: TOBIAS STERNER / BILDBYRÅN
Petra Johansson har varit lagkapten.

Petra Johansson lämnar Eskilstuna United DFF för att återvända till konkurrenterna Linköpings FC.

– Det känns som att jag kommer hem, säger hon.

Petra Johansson, 31, återvänder till Linköpings FC. En klubb som hon representerade mellan 2006 till 2014.

– Det känns väldigt kul och inspirerande att vara tillbaka i LFC – det känns som att jag kommer hem. Linköping har varit min hemstad de senaste 14 åren, så jag känner mig verkligen hemma här, säger säger Johansson till klubbens hemsida.

Mittfältaren har skrivit på ett ettårskontrakt och kommer senast från seriekonkurrenten Eskilstuna United DFF där hon spelat sedan 2015.

– Vi har ju haft en dialog under en tid men nu kändes timingen rätt för oss båda. Petra har varit väldigt tydlig med att det är här hon vill spela. Det känns förstås meriterande att en konkurrents lagkapten väljer oss och i Petra får vi både erfarenhet, pondus, ledarskap och ytterligare spelskicklighet på innermittfältet, säger klubbens sportchef och huvudtränare Olof Unogård.

Kommer från trefaldiga mästarna

I går skrev även den norske landslagspelaren Synne Skinnes Hansen, 24, på för Linköping. Hon kommer från trefaldiga mästarna LSK Kvinner och har representerat Norge sedan U16.

– Hon har gjort det bra i både klubblag och landslag och är en väldigt sympatisk person. Det är nästan så att vi får två spelare i en eftersom hon är som mångsidig i sitt positionsspel, vilket kommer vara en stor fördel i nästa års trupp, säger Olof Unogård till klubbens hemsida.

Mittfältaren har skrivit ett kontrakt över två säsonger.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM