Hade inte råd att flyga familjen till VM

Nilla Fischers verklighet under VM i Frankrike: Det är inte rättvist

GÖTEBORG/STOCKHOLM. När bronshjältarna från VM i Frankrike kom hem väntade en rejäl överraskning för veteranen Nilla Fischer.

En märkbart rörd Fischer lämnade laget så fort hon fick syn på sonen Neo, 1,5 år, bland gratulanterna.

– Det är lite fulgråt nu, säger 34-åringen till Sportbladet.

När bronshjältarna från VM i Frankrike landade på Landvetter på måndagen väntade frun Maria Michaela Fischer och sonen Neo, 1,5 år, på Nilla Fischer. En överraskning bara lagkapten Caroline Seger kände till på förhand.

När laget kom ut i terminalen på Landvetter vid 12:40 och radade upp sig för foton framför gratulanterna klev Nilla Fischer åt sidan så fort hon fick syn på sin familj.

– Seger sa till mig ”är det någon särskild i publiken”. Jag kollade inte så mycket. Det är lite fulgråt nu, säger en rörd Nilla Fischer efter återföreningen och fortsätter:

– Det känns helt fantastiskt. Jag har saknat dem enormt mycket och visste inte att de skulle vara här nu. Jag får tacka Seger, hon är rätt bra på att hålla saker hemligt tydligen. Det blir så länge utan dem och utan honom. Det känns som en guldmedalj!

Mötet med sonen och hustrun Maria Michaela var känslosamt. De tre möttes i en lång, stillsam kram. Nilla Fischer med tårar i ögonen och fullständigt överraskad.

”Vi tänkte åka men hade inte råd”

Familjen ville vara på plats i Frankrike under mästerskapet men ekonomin satte stopp.

– Det är ledsamt att vi inte kunde åka till Frankrike. Vi tänkte åka men hade inte råd, priserna var så fruktansvärda. 14 000 kronor för flyg tur och retur och 8000 för hotellet. Sen har vår garagedörr gått sönder till stallet och så vill vi åka till Kanarieöarna till jul och då får vi inte ihop det, säger Maria Michaela Fischer och fortsätter:

– Om Nilla vore en man hade vi chartrat ett eget plan och dragit men det är inte rättvist. Därför är jag också så glad att vi är här. Vi är tacksamma för att vi lever ett medelklassliv men det räcker inte i sådana här lägen.

Nilla Fischer pekar på att det också handlar om prioriteringar.

– Ska man vända och vrida på pengarna och hon (hustrun ”Mika”) inte hinner se så mycket av fotbollen på plats så har vi fått välja detta och det har varit väldigt tufft.

Nilla Fischer: Är ett helvete

Maria Michaela har också med skräckblandat förtjusning följt hur Nilla, som nu flyttar hem från tyska Wolfsburg till damallsvenska Linköping, efter bronsmatchen fått frågor om hon även kommer spela OS i Tokyo nästa sommar.

– Jag bara ”nej, nej, nej! Säg inget, säg inget, säg inget!” Det är inga beslut tagna. Det blir skönt för oss när hon kommer hem nu och för henne att ha vardagen med sitt barn.

Nilla bekräftar prövningarna familjen tvingas utstå.

– Jag kan inte säga att det är värt all tid från familjen bara för att man får en medalj. Jag tycker det är ett helvete att vara ifrån dem. Men det är ju fantastiskt när man kommer hem.

PODD: Sammanfattning av fotbolls-VM i Frankrike 2019

I dagens Aftonbladet Daily sammanfattar vi fotbolls-VM i Frankrike.

Hur var Sveriges insats, kan några rå på regerande mästarna USA och vilken betydelse har den här turneringen för kommande mästerskap?
 Lyssna här  iTunes (iPhone)  Acast  Spotify

Lyssna på podden genom att
⬇️ klicka på PLAY-knappen

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.