Gjorde comeback i AIK – 14 månader efter skadan

Av: Emil Eiman Roslund

Publicerad:
Uppdaterad:
Robert Lundström.
Foto: BILDBYRÅN (ARKIV)
Robert Lundström.

Han skadade korsbandet i april 2018.

Nu är Robert Lundström tillbaka.

I kvällens träningsmatch mot Häcken hoppade ytterbacken in för AIK.

– Kändes lite overkligt att vara på planen igen, säger Robert Lundström.

I väntan på serieomstarten – 25 juni – har nu de allsvenska lagen börjat träningsmatcha för att försöka komma tillbaka till matchform.

En som väntat längre på att få spela match än de andra i allsvenskan är Robert Lundström. För den 22 april i fjol i hemmamötet med IFK Göteborg drog han på sig en korsbandsskada i vänster knä, och har rehabiliterat det sedan dess.

Fick spela 30 minuter

Nu var väntan över för honom, och med en halvtimme kvar av träningsmatchen mot Häcken i Bengtsfors byttes Lundström in.

– Det var ju länge sedan jag spelade. Att få lira match igen kändes otroligt roligt, det är ju det jag har kämpat för, säger Robert Lundström till AIK Play.

Under tiden Lundström spelade fick de drygt 2000 åskådare som stod bredvid linjerna på Långevi IP inte se någon resultatförändring. AIK hade tagit ledningen en kvart in i första halvlek – en framspelning av Anton Saletros nickskarvades av Henok Goitom fram till Bilal Hussin, som trots hård bevakning petade dit 1–0 tätt intill stolpen.

Irandust kvitterade

Kvitteringen, och även det sista målet i matchen, kom strax efter halvtidsvilan. Daleho Irandust kunde ur relativt snäv vinkel sätta 1–1 med högern mellan benen på Budimir Janosevic.

– Det blev ju en del försvarsspel, vi hade inte så mycket boll. Tycker ändå att jag gör en okej insats, det känns bra att få lite speltid igen och komma in i det, säger Lundström efter comebacken och oavgjorda mötet med Häcken.

För AIK väntar närmast Norrköping i allsvenskan den 25 juni, samma dag spelar Häcken mot Vendsyssel i en träningsmatch. Första allsvenska matchen efter uppehållet är Hammarby på hemmaplan den 1 juli.

Publicerad:

LÄS VIDARE