”Folk attackerar mig på gatan”

Modellens attack på Salah: ”Han är Gud”

Av: Ibraheem Alsalman

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Mohamed Salah försvarade sin lagkamrat Amr Warda efter att denne anklagats för sexuella trakasserier.

Nu går kvinnan, som har anklagat Warda, ut och hävdar att Salahs försvar till sin landsman har orsakat stora konsekvenser.

– Det här har fått folk att attackera mig ännu mer, säger Merhan Keller.

Flera kvinnor ska ha lagt upp skärdumpar för att bevisa att Amr Warda hade skickat sexrelaterade kommentarer. Det egyptiska fotbollsförbundet tvingades sedan att agera – och skickade hem landslagsspelaren.

Då gick Mohamed Salah ut och försvarade sin lagkamrat. Han menar att man måste tro på att ge ”andra chanser” till de som gör fel.

” Kvinnor måste behandlas med största respekt. Nej betyder nej. Dessa saker är och måste förbli heliga. Jag tror också att många som gör misstag kan förändras till det bättre och inte ska skickas direkt till giljotinen, vilket är det enklaste sättet. Vi måste tro på andra chanser... vi behöver vägleda och utbilda. Avstängning är inte svaret”. skrev Salah på Twitter.”

”Är gud”

Nu träder en av kvinnorna, den brittisk-egyptiske-modellen, Merhan Keller, 28, fram och berättar hur många hatmeddelanden hon har fått efter Salahs kritik.

– Denna person (Salah) är Gud i Egypten. De hanterar inte honom som en fotbollsspelare. Han är Gud och han kan inte göra något fel, säger hon enligt Mirror.

Tillbaka i truppen

Vidare berättar 28-åringen att hon förstår att Liverpool-spelaren försvarar Amr Warda, men att han kanske borde ha gjort det privat – och inte offentligt på Twitter.

– Du kan till exempel gå fram till honom och säga att du gjorde fel – och se till att inte göra om misstaget. Att man rekommenderar att be om ursäkt offentligt och fokusera istället på fotbollskarriären och gå vidare, säger Merhan Keller.

Amr Warda har efter anklagelserna gått ut och bett om ursäkt.

Det ledde till att han fick komma tillbaka till Egyptens trupp, som just nu spelar afrikanska mästerskapet på hemmaplan.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.