Kritiserad av egna tränaren – nu hoppar hon av

Rosengårds klubbchef slutar: Familjeskäl

I går kritiserade Rosengårds tränare Jonas Eidevall sin egen ledning.

Nu säger klubbchefen upp sig.

– Av familjemässiga skäl väljer jag att kliva av, säger Jenny Ahlqvist de Souza.

Det är oklart hur händelserna hänger ihop, men de sammanfaller i tid.

I går beklagade Jonas Eidevall att Rosengård släppt tre mittbackar och nu har en alldeles för tunn trupp för att kunna hävda sig i damallsvenskan och Champions League.

– Det är jättekul att ha en ferrari men utan försäkring blir det bara dumt, sa tränaren och syftade på att startelvan är intakt men att ersättarna försvunnit.

Eidevall kritiserade sin egen klubbledning för att ”inte vara jätteaktiv” i jakten på en ny spelare och inte ge sportchefen Therese Sjögran tillräckliga resurser.

Höjdpunkten: SM-guldet

– Jag förstår Jonas men vi brottas med ekonomin och måste mötas, sa klubbchefen Jenny Ahlqvist de Souza.

Nu kliver hon av sitt uppdrag. Så med ett par veckor till premiären mot Umeå den fjärde april har de svenska mästarna luckor både i ledning och trupp.

– Det har varit fantastiskt att få vara klubbchef för FC Rosengård. Höjdpunkten var att få vara med och vinna tillbaks SM-guldet till klubben. Rollen som klubbchef har varit väldigt intensiv och spännande men av familjemässiga skäl väljer jag att kliva av, säger Jenny Ahlqvist de Souza till klubbens hemsida.

Jonas Eidevall och Jenny Ahlqvist de Souza.
Jonas Eidevall och Jenny Ahlqvist de Souza.
Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.