Erling Braut Haaland

Pappans ord om sågade intervjun

”Ska inte vara som en robot”

Av: 

Andreas Käck

FOTBOLL

Erling Braut Haaland, 19, sågades för intervjun han gjorde efter helgens segermatch mot Schalke 04.

Nu rider Alf-Inge ut till försvar för sin son.

– Erling måste få vara sig själv, säger han.

Den 19-årige supertalangens korthuggna svar i tv-intervjun väckte stor uppmärksamhet runtom i Fotbollseuropa. Tv-profilen Piers Morgan var en av flera kritiker som öppet gick ut och kallade Erling Braut Haaland ”arrogant”.

Klippt version

Klippet som cirkulerade på sociala medier visade bara de 23 sista sekunderna av intervjun, som i själva verket var 103 sekunder lång. Den kortklippta versionen ger en missvisande bild av verkligheten, menar Haalands pappa Alf-Inge.

– Jag var helt oförstående till kritiken … tills jag förstod att det handlade om en kortklippt version av intervjun. Om de (23 sekunderna) hade varit det enda han sagt i intervjun så hade jag köpt kritiken, men nu var det inte så, säger Alf-Inge i podcasten ”PodSaveTheBall”.

”En del av spelet”

Han medger att hans son har en personlighet som gör att han ibland riskerar att framstå som arrogant, men anser inte att han bör ”göra sig till” i tv-intervjuer.

– Erling måste få vara sig själv. Jag vill inte att han ska vara som en robot. Han är väldigt korthuggen i sina svar och svarar ofta väldigt ärligt. Sedan handlar det om hur medierna vinklar det. Ibland är de snälla, ibland mindre snälla. Det är en del av spelet, säger Alf-Inge Haaland.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inte PSG–Manchester City i kväll – se alla Champions League-matcher på C More

C More

Publisert:

LÄS VIDARE

Kritikerstorm efter 19-åringens intervju

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Erling Braut Haaland

Borussia Dortmund

Bundesliga

Fotboll