Djurgårdens nya nolla – i toppen igen

Uppdaterad 2019-08-20 | Publicerad 2019-08-19

Djurgården kan ha full fokus på den allsvensk guldstriden – medan Malmö FF och AIK också har europaspel.

Men det ser inte serieledarna som en nackdel för konkurrenterna.

– De hade nog en hel del spelare som varit lite missnöjda med att inte få spela, säger Thomas Lagerlöf.

Följ ämnen
Malmö FF

Djurgården har inte många plumpar i protokollet den här säsongen, men senast laget mötte AFC Eskilstuna blev det ett tungt poängtapp efter 1-1 på bortaplan. 

Men när lagen möttes igen på Tele2 Arena briljerade serieledarna. Redan efter två minuter satte Mohamed Buya Turay 1-0 och i den 16:e minuten ökade Marcus Danielsson på till 2-0. 

”Spelar fantastiskt bra”

AFC hade inte mycket alls att säga till om i den första halvleken. 

– Vi fick ju en hemsk start, Djurgården tog ledningen väldigt snabbt och vi fick uppförsbacke med en gång. Sedan dröjde det inte länge innan nästa mål kom, då blir det ännu tuffare, säger tränaren Nemanja Miljanović.

Djurgården bytte in Nicklas Bärkroth i paus och i den 69:e minuten satte han slutresultatet 3–0. Det är femte matchen i rad som Djurgården och Tommi Vaiho håller nollan.

– En bra genomförd match. Det underlättar för oss att vi gör mål tidigt i matchen, det blir mycket lättare att spela med en ledning. Vi var inte nöjda med slutet på första halvlek, sedan tycker jag vi har bra fokus i andra halvlek, även om vi bör sätta dit någon boll till, säger Thomas Lagerlöf.

”Sveriges två bästa lag”

Efter tre nya poäng behåller Djurgården serieledningen tre poäng före Malmö FF. I nästa omgång ställs lagen mot varandra och sedan väntar ett derby mot AIK för Djurgården.

– Vi har en cupmatch vi ska klara av först, mot det bästa division I-laget (Akropolis, på torsdag) i Sverige, sedan kommer två extremt roliga matcher. Roligare än så blir det inte, säger Lagerlöf.

Malmö och AIK har europaspel, hur påverkar det?

– De roterar en del… nu har Malmö ingen cupmatch å andra sidan, så det jämnar väl ut sig just den här veckan. Lag som Häcken och Norrköping kanske har det tufft, men för ett lag som Malmö kan det nog vara en fördel, de hade nog en hel del spelare som varit lite missnöjda med att inte få spela.