Juventusbossens argument för superliga: Fortnite

Juventusordföranden tillika European Clubs Associations ordförande Andrea Agnelli vill ha en europeisk superliga inom fotbollen.

Motiveringen? Konkurrensen från datorspel som Fortnite och League of Legends.

Diskussionen om en eventuell europeisk superliga inom fotbollen har pågått en längre tid.

Enligt Andrea Agnelli, Juventusordförande tillika ordförande i European Club Association, så behövs ett nytt system för att inte tappa ungdomars intresse.

Enligt Evening Standard så menar Agnelli att konkurrens från datorspel som Fortnite och League of Legends är ett argument för att införa en europeisk superliga.

– Om vi inte är progressiva så skyddar vi bara ett system som inte finns där något mer. Ett system som utgörs av inhemska matcher som inte intresserar våra barn, säger Agnelli i samband med ett event i London.

”Inte en stängd liga”

Agnelli förespråkar ett ligasystem med upp- och nedflyttning även på internationell klubbnivå.

– Det har sagts mycket om att döda de inhemska ligorna, men nej... Det viktiga är att detta aldrig kommer vara en stängd lika (likt i amerikanska proffsidrotter) då vi ledare i Europa uppskattar värdet av ett öppet system.

Uefa-bossen Alexander Ceferin har tidigare klargjort att det europeiska fotbollsförbundet inte har några planer på att skrota Champions League för att ersättas med en europeisk superliga.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.