Nils-Eric Johansson: ”Väldigt glad för Jesper”

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Förre AIK-backen Jesper Nyholm är klar för Djurgården.

Något som glädjer AIK-ikonen Nils-Eric Johansson – trots att det blir spel hos konkurrenten.

– Att det är Djurgården är inte kul som AIK-are, men glädjen att han får spela är högre än klubbmärket denna gång, säger han.

När Nils-Eric Johansson nås på telefon är det första gången han hör om Nyholm till Djurgården.

– Framför allt ska jag säga att jag är väldigt glad för Jesper. Man vet i och för sig inte när han kan spela, men att han är kvar i gamet ett tag till och jag hoppas att han mår bra, blir frisk och kan spela fotboll, säger han.

Nils-Eric Johansson
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Nils-Eric Johansson

Spelade ihop

Nyholm och Johansson hann spela ihop i AIK:s backlinje i lite mer än en säsong. Johansson slutade med fotbollen i februari 2018 efter att ett medfött hjärtfel upptäcktes och en månad senare var olyckan framme för Nyholm. Han bröt benet, rehabiliteringen kantades av motgångar och fotbollskarriären var i fara.

Är du förvånad med tanke hans svåra skada?

– Jag vet inte, livet är livet. Jesper har kämpat. Jag har träffat honom och pratat med honom, och han har jobbat på. Med rätt tro och rätt inställning så går mycket, och det här verkar ha fungerat. Jag vet inte hur säker han är på att spela 90 minuter i allsvenskan, det har jag ingen aning om. Men det känns spännande och kul för honom, säger Johansson.

Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Råkade ut för skräckskada i mars 2018.

”Tar den smällen senare”

Men hur ser egentligen en gammal AIK-ikon på att en gammal lagkamrat går till Djurgården? I det här fallet verkar det spela mindre roll.

– Att det är Djurgården haha... det är som det är, jag får ta den smällen senare. Just nu är jag bara glad att han är frisk och kanske kan spela, säger han.

Vad minns du av honom som spelare och vad är det Djurgården får för spelare?

– Han är ganska modern. Mer av en man-man-inriktad mittback skulle jag säga. Han är väl mer van med att spela i en trebackslinje än en fyrbackslinje. Men han är snabb och stark, och är framför allt en offensiv mittback som vill framåt.

Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Jesper Nyholm
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.