Poya: Victor har bett om ursäkt

Av: Makoto Asahara, Robert Laul

Publicerad:
Uppdaterad:

NORRKÖPING. Victor Wernersson missade en träning när han skrev på för ny klubb och hamnade på bänken mot IFK Norrköping.

– Victor har bett om ursäkt till hela laget, säger Poya Asbaghi.

När IFK Göteborg förlorade med 3–1 mot IFK Norrköping på Östgötaporten satt den tidigare ordinarie vänsterbacken Victor Wernersson på Blåvitts bänk.

En anledning var att han missade en träning i söndags då han var i Belgien för att skriva på för Mechelen dit han flyttar efter årets säsong.

På presskonferensen efteråt gav Poya Asbaghi sin syn på historien.

– Det har blivit en olycklig historia utav det. Vi är väldigt glada att kunna hämta en spelare från bänken i andraligan i Danmark och att han nu ska få ta klivet ut i Europa. Det är inget konstigt, det är sådant som händer, det är alla spelares dröm.

– Men det är klart att han missade en träning och det blir inte bra. Samtidigt har Victor bett om ursäkt till hela laget, till hela ledarstaben och till folk runtomkring i klubben. Vi är också i ett läge där vi inte har den bredaste ytterbacksuppsättningen. Det viktigaste för oss är att vi känner att vi hittar en lösning där Victor gjort rätt för sig och att vi har ett halvår kvar på hans kontrakt.

– Vi är redo att lägga det bakom oss i och med att han stått för det som blev fel, säger Poya Asbaghi.

Men han hade tillåtelse att förhandla med den här klubben? Hans agent (Blash Hosseini) sa ju att sportchefen kastat honom framför bussen?

– Det vill jag inte uttala mig så mycket om. Det vet Kennet (Andersson, sportchef) bättre vad som sagts där och inte sagts. Jag vet bara Victor skulle varit på träning i går och han var inte det. Det blev strul med flyget, men i slutänden är det högst olyckligt att det händer och vi är inte glada över det på något sätt, men i och med hans ursäkt har vi bestämt internt inom laget, i samtal med spelarrådet, och vi står ganska enade i frågan om att gå vidare.

Hade han startat i dag om han inte missat träningen?

– (Alexander) Jallow har gjort det bra också när han spelat. Att Jallow spelade handlar mer om att Jallow gjort det bra än bara historien med Victor. Men det är klart att Victor inte förstärkte sina aktier att starta matchen, det måste jag ändå vara ärlig att säga.

Du har samma agent som Victor, och Kennet (Andersson) har varit kritisk mot honom. Hur är det?

– Det blir en väldigt konstig situation. Först och främst är han officiellt inte min agent, däremot ska jag erkänna att vi känner varandra bra och vi har känt varandra en tid. Det är klart att det blir en konstig situation.

– Men jag har varit ganska tydlig, liksom Kennet, att vi känner att saker kunde ha skötts på ett bättre sätt, både från agentens sida och från Victors sida. Det står vi fast vid.

– Sedan, som jag sa, vi har pratat med Victor, han har bett om ursäkt till hela laget. För oss är det viktigt att gå vidare. IFK Göteborg behöver vinna fotbollsmatcher och vi kommer behöva alla spelare vi har i vår trupp för att kunna göra det, säger Poya Asbaghi.

Wernersson säger själv att han är ångerfull.

– Jag hade aldrig åkt ner till Belgien om jag vetat att jag inte skulle hinna hem i tid. Det blev strul på vägen hem och det är inte okej, jag får ta konsekvenserna och jag har bett om ursäkt till laget, säger han.

Närmast för IFK Göteborg väntar kvartsfinal i svenska cupen mot IF Elfsborg på torsdag. Därav att Poya Asbaghi vilade flera stjärnor mot IFK Norrköping. Först i andra halvlek kom Hosam Aiesh och Giorgi Kharaishvili in vilket bidrog till att Blåvitt kvitterade till 1–1.

– Vi hade planerat att få in båda två idag. Vi fick bra tryck, de bidrog med kvalitet och var delaktiga i att vi fick 1–1. Därför känns det surt att vi inte förvaltar det på ett bra sätt utan åker på 2–1-målet i stället.

– Men vi visste att vi hade några spelare som inte kunde spela 90 minuter idag. Vi kan omöjligen ha en hel elva som kan dubbla båda matcherna när det bara är tre dagar emellan. Tanken var att de skulle hoppa in i dag och förhoppningsvis spela fler minuter mot Elfsborg, säger Poya Asbaghi.

Laddar Tabell
Victor Wernersson.
Foto: BILDBYRÅN
Victor Wernersson.
Publicerad:

LÄS VIDARE