Goitom snuvad?: ”Jag blev lite ställd faktiskt”

avAndreas Käck, Makoto Asahara

Henok Goitom trodde att han hade reducerat i derbyt.

Men målet dömdes bort.

– Ganska självklart att det var mål, säger Henok Goitom själv om situationen.

I den 66:e minuten stångade Henok Goitom in bollen i nät. En boll som han där och då trodde var en reduceringsboll, efter att Hammarby tidigare tagit en 2–0-ledning i matchen genom dubbla mål från Vladimir Rodic.

Men domare Kristoffer Karlsson blåste för frispark och menade att AIK-kaptenen var för brysk i nickduellen med Hammarbys Richard Magyar.

– Tufft att döma bort det. Det är ingen frispark som jag ser det. Jag menar att det är felaktigt, säger C more-experten Jon Persson.

”Finns stöd för frispark”

Och han får medhåll från Goitom själv.

– Jag kan bara säga att oftast så brukar svaren finnas i hur en motståndare reagerar. Och det är väl ingen i Hammarby som reagerar efter frispark. Ganska självklart att det var mål, säger AIK-anfallaren och fortsätter:

– Normalt sett i ett derby reagerar man direkt. Om man inte reagerar direkt så vet man att det är mål. Jag blev lite ställd faktiskt att det inte blev godkänt. De (domarteamet) kommer säkert gå igenom det och han får väl säga att det är fel när han träffar mig.

Henok Goitom ska nog inte hoppas allt för mycket på en ursäkt från domarkåren trots allt.

– Jag upplever att Henok tidigt hoppar upp och sen trycker ner sin motståndare i ryggen med armarna och kroppen, säger domare Kristoffer Karlsson, som också sett om situationen i efterhand.

– Jo, jag har sett den och det finns absolut stöd för frispark.

”Vi kanske spelar sambafotboll efter det...”

Mål eller inte mål. Oavsett så reducerade Karol Mets till 2–1 kort efter situationen. Men AIK kom aldrig närmare än så i derbyt på Tele2 arena.

Vilket innebär en bruten derbysvit på sju raka Stockholmsderbyn utan varken förlust eller insläppta mål.

– Det är tufft i det här skedet av guldstriden, säger Goitom.

En svag insats mot Häcken men ändå seger och nu ny svag insats plus förlust. Är detta en väckarklocka inför Göteborgsmatchen på onsdag?

– Vi får se efter Blåvittmatchen. Efter den kanske vi spelar sambafotboll och allt blir annorlunda. Nej, men vi får se. Det klart att vi måste analysera den här matchen och även Häckenmatchen. Vi måste upp några nivåer om vi ska hålla oss kvar i guldstriden.

Obasi: ”Vi får se om jag spelar”

Det återstår att se om Henok Goitom får sällskap av Chinedu Obasi på topp då. Den sistnämnde fick bryta derbyt efter knappt en halvtimme med skadekänningar.

– Jag mår okej. Jag får gå till träningsanläggningen imorgon och kolla med våra fysios. Och så får vi se därifrån. Jag vet inte om jag kommer kunna spela på onsdag än, säger anfallaren.

Foto: C MORE
ARTIKELN HANDLAR OM