Fred: ”Saknar samhörighet i gruppen”

London Calling: Dagens nyhetssvep från den engelska fotbollsvärlden

Fred vittnar om oenigheter i Manchester Uniteds omklädningsrum och Dele Alli hamnade i blåsväder.

Här är dagens nyhetssvep från den engelska fotbollsvärlden.

HELGENS SNACKIS

Att Odion Ighalo snart ser ut att kunna resa fritt igen är ett bekymmer mindre för Ole Gunnar Solskjaer. Nyförvärvet, som fick stanna hemma från träningslägret på grund av sin Kina-vistelse, lär därmed vara aktuell för kommande möten på utländsk mark.

För bekymmer det har Manchester United enligt Fred. I en intervju med brasiliansk media säger mittfältaren att samhörigheten i omklädningsrummet måste bli bättre för att de ska ska kunna prestera ute på planen: ”Vi saknar mycket just nu. Vi måste förbättra oss som grupp, den saknar känslan av samhörighet. Vi har mycket problem”, säger Fred och tillägger sedan: ”Vi måste vara på samma sida. I dag är vissa spelare på en annan, vissa vill lösa problemen på egen hand. Det är inte rätt”.

Fred.
Fred.

HELGENS ARGASTE

Chris Wilder kan sällan hålla tillbaka känslorna. I mötet med Bournemouth blev detta extra tydligt då han knuffade till Andrew Surman som några sekunder innan hade tacklat en av tränarens spelare. Det blev gult kort för Wilder som ändå fick fira i slutändan. 2–1-segern innebär att Sheffield United ligger på en femte plats i tabellen, en sanslös bedrift av en nykomling. Faktum är att senast ett lag kom raka vägen från Championship och slutade så högt upp i tabellen var 2001 (Ipswich).

HELGENS URSÄKT

Dele Alli rörde upp en del känslor i helgen. I ett klipp som postades på den sociala plattformen gjorde Tottenham-spelaren narr av coronaviruset på en flygplats genom att ha på sig en mask samtidigt som en man av asiatisk härkomst syns i bakgrunden. ”Det här viruset måste vara snabbare än så för att fånga mig”, tillade mittfältaren. Vi behöver väl knappast säga att videon raderades snabbare än vinden och att Alli lade upp en ursäkt på den kinesiska sajten Weibo.

HELGENS CITAT

”Det visar bara hur mentalt stark jag är. Människor tvivlar på mig vecka ut och vecka in, men jag vet vad jag är kapabel till” – Jordan Pickford efter mötet med Crystal Palace. Målvakten stod för en riktig tavla inför ögonen på förbundskapten Gareth Southgate. Nu spekuleras det i att Nick Pope eller Dean Henderson möjligen ligger närmare till hands inför EM i sommar.

HELGENS STATISTIK

Dominic Calvert-Lewin har nu gjort elva Premier League-mål den här säsongen. Den senaste engelsmannen att producera det för Everton var Kevin Campbell 1999–00. Därmed inte speciellt konstigt att det har börjat pratas om ett eventuellt EM för honom också.

Dominic Calvert-Lewin.
Dominic Calvert-Lewin.
Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.