Mejla

Patric Hamsch

Hamsch: Vi skriver tv-historia

Jag måste nypa mig i armen. Vi har köpt in Damallsvenskan och ska sända den de kommande tre åren.

Sportbladet. Ska. Sända. Damallsvenskan. 

En av Sveriges mest populära serier. I den största sporten. Med en rad stora stjärnor och unga supertalanger. Live på Sportbladet.

Skriver vi inte tv-historia rent av? Och vänder upp och ner på det som i den gamla världen handlade om att tv-bolag sände tv, tidningar gjorde det inte.

I den nya världen så sänder Sportbladet exklusivt när Armand Duplantis skriver svensk idrottshistoria och sätter nytt fantastiskt världsrekord i stav på 6.17.

I den nya världen är det live på Sportbladet som Alexander Isak sänker Real Madrid med två briljanta mål. Bara den senaste veckan har Sportbladet alltså sänt två av de mest uppmärksammade svenska sporthändelserna på mycket länge. På torsdag fortsätter vi, då med Isaks Real Sociedad mot Mirandés i semifinalen av spanska cupen. 

Det är nya tider. Lysande nya tv-tider.

132 matcher

Och nu ansluter alltså Damallsvenskan, som är Europas fjärde bästa fotbollsliga på damsidan enligt UEFA, till vår portfölj av rättigheter. Aldrig tidigare har en svensk tidning köpt en så stor och populär liga. 

Varför gör vi det då? Damallsvenskan är en av landets mest populära (enligt Sportnavigatorn som mäter intresset årligen sedan 2013) och bara herrallsvenskan, SHL, Superettan och Hockeyallsvenskan ligger före i popularitet. Dessutom ökar ligan mest i intresse av alla ligor i Sverige i målgruppen 15 till 29 år (enligt Upplevelseinstitutet). 

Sportbladet är Sveriges överlägset största sportdestination och vi är klart populärast i alla målgrupper. Med Damallsvenskan kan vi fortsätta utveckla vårt erbjudande kring livesänd sport och även fortsätta utveckla vår starka relation till vår publik. 

132 matcher i Damallsvenskan väntar kommande säsong. Med mesta mästarna Rosengård som jagar sitt tionde SM-guld. Med Vittsjö och Kopparbergs/Göteborg och kanske Linköping där bakom. Och med det tidigare storlaget Umeå IK som nu är tillbaka i högsta serien. 

Det kommer bli spännande, fartfyllt och roligt – och allt följer du på Sportbladet. Live-tv i den nya världen.

Sportbladet sänder damallsvenskan i tre säsonger.

Ser du fram emot säsongen? Vilket lag hejar du på? Vilket lag vinner guld?

Skriv inlägg

 • Hoppas på Linköping. Men troligtvis vinner Göteborg eller Rosengård.

  Mårten

 • Troligtvis Rosengård men Umeå IK är i mitt hjärta.

  Sune

 • Tror det står mellan Vittsjö och Kristianstad om vem som vinner GULD.

  Göran

 • Piteå Vinner

  Anders

 • Toppen Bladet! Kul.

  Kent Källqvist
Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.