Chelsea-stjärnan: ”Enligt mig har rasismen vunnit”

London Calling: Dagens nyhetssvep från den engelska fotbollsvärlden

avFrida Fagerlund

Publicerad:

Antonio Rüdiger ryter till, Mark Clattenburg är förbluffad och Ole Gunnar Solskjaer gör en oväntad jämförelse.

Här är dagens nyhetssvep från den engelska fotbollsvärlden.

HELGENS SNACKIS

Efter segern mot Tottenham fick Antonio Rüdiger frågor om bortafansens svala mottagande då han klev ut på Stamford Bridges gräs. Buandet antas grunda sig i incidenterna från mötet på Tottenham Stadium i december då mittbacken dels var inblandad i en situation med Heung Min-Son samt mottog rasistiska utspel från läktarhåll.

”Om man buar åt någon på grund av det är man en liten människan”, säger Rüdiger. ”Ledsen, men det är ett tydligt tecken på att vi har ett enormt problem. Det är sorgligt. I slutet av dagen står jag helt ensam eftersom det är jag som förväntas skjuta undan detta. Det får mig att känna att det alltid kommer vara så här. Enligt mig har rasismen vunnit”.

Foto: Marc Atkins / Getty Images Europe
Antonio Rüdiger

HELGENS VAR-KAOS

Den som troligtvis hade sin värsta lördag i karriären var domaren David Coote. VAR-domaren hade först i uppgift att granska Chelsea-Tottenham (som slutade med att han missade ett uppenbart rött kort på Giovani Lo Celso). Några timmar senare studerade samma domare Leicester-Manchester City och borde enligt rutinerade Mark Clattenburg ha dömt straff för hemmalaget på King Power Stadium då Kevin de Bruyne flaxade med armarna: ”Precis som alla andra var jag förbluffad”, säger Clattenburg om särskilt den första missen i Daily Mail.

HELGENS STATISTIK

Frank Lampards Chelsea är det första laget att besegra José Mourinho både hemma och borta under samma säsong. Lördagens vinst innebär att klubben från västra London nu har besegrat Tottenham i fyra raka matcher, den längsta sviten på nära tjugo år (senast var fem raka 2000–2002).

HELGENS CITAT

”Han har Veróns temperament och ’Scholesys’ kvaliteter” – Ole Gunnar Solskjaer om sin nya guldklimp Bruno Fernandes. Portugisen drog in 1–0 mot Watford via straff och bäddade därmed för 3–0-segern. Jämförelsen med Paul Scholes går att förstå men tränaren verkar glömma bort att Juan Sebastián Verón inte är lika populär i Manchester längre.

OMGÅNGENS PROTESTAKTION

West Ham-fans som har fått nog planerar en protestaktion mot ledning och ägare under måndagskvällen. Endast 1800 supportrar reser med till Anfield för möte med Liverpool vilket har fått en del att börja konspirera. Det är nämligen första gången denna säsong som West Hams bortafölje lämnar tillbaka tilldelade biljetter (totalt 3000).

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM