Hosam Aiesh om sorgen: ”Saknar henne enormt”

Hosam Aiesh
Hosam Aiesh

GÖTEBORG. Hosam Aiesh, 24, stannade hemma och vakade över sin svårt sjuka mormor.

Begravningen var i måndags och under torsdagen tränade han med IFK Göteborg igen.

– Jag saknar henne enormt samtidigt som det här har gjort mig starkare, säger han.

När IFK Göteborg under förra veckan var på läger i Portugal saknades en av lagets största stjärnor.

Hosam Aiesh vakade över sin svårt sjuka mormor i Göteborg. Hon gick bort förra torsdagen, bara 60 år gammal.

– Vi visste att det inte var många dagar kvar. Det var självklart att vara med närmaste familjen de dagarna i stället för att åka till Portugal, säger han efter att under torsdagen gjort den första träningen med Blåvitt på nära två veckor.

”Stod mig nära”

24-åringen har inga problem att berätta om den senaste tidens händelser som han menar gett honom en ny dimension av livet och av möjligheterna man har.

– Mormor stod mig mycket nära precis som min mamma gör. Mormor var min andra mamma. Det kändes viktigt att vara där för dem, både mormor och mamma, men även för mig själv. Sådana här händelser är en del av livet.

– Jag var med hennes sista timmar. Jag sa adjö både på sjukhuset och vid begravningen för några dagar sedan.

– Jag kommer sakna min mormor, den fantastiska människan. Men jag tror faktiskt jag har blivit starkare av det här. Hela familjen kommer nära varandra. Man måste vara stark. Nu är jag tillbaka och ska bara köra på, säger Aiesh.

Hur intresserad var din mormor av din fotboll?

– Hon var på flera matcher på Gamla Ullevi förra året. Hon var väldigt stolt över att att det gått så bra för mig i fotbollen. Hela hennes släkt i Jordanien vet att jag spelar fotboll, säger han med ett skratt.

Redo för längre inhopp

På lördag inleder IFK Göteborg tävlingssäsongen genom att möta Västerås SK hemma i Svenska Cupen.

Hur redo är du?

– Jag kanske inte bör spela 90 minuter, men ett inhopp klarar jag av. Jag tränade på gymmet på morgonen och åkte till sjukhuset efteråt på dagarna när laget var i Portugal. Nu har jag kört ett par pass med boll på planen med vår fystränare för att komma igång.

Var står IFK Göteborg?

– Ja, det får vi väl kanske lite svar på mot Västerås. Det är svårt att dra stora slutsatser av försäsongsresultaten. Gick Djurgården förlustfria genom deras försäsong i fjol? Vi kan bättre än det vi har visat hittills, säger Hosam Aiesh.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.