Goitom: ”Tror inte att det går att stoppa honom”

avSimon Svensson-Parenti

Publicerad:

Från Vasalund till AIK.

Från division ett till årets genombrott i allsvenskan?

Erick Otieno kan bli säsongens överraskning.

– Jag tror att han kan bli sevärd, säger lagkamraten Henok Goitom.

För den svenska fotbollspubliken är troligtvis Erick Otieno, 23, inte ett alltför bekant namn, trots att han har spelat 18 landskamper för sitt Kenya.

Inför årets säsong värvades han in till AIK från Vasalund i division ett. Och enligt Henok Goitom, 35, kan Otieno få ett ordentligt genombrott under årets säsong.

Har något extra

När AIK-kaptenen får frågan om vilken spelare han tror kommer bli det största utropstecknet i säger han snabbt Erick Otieno.

– Han må komma från division ett, men han är inte en division ett-spelare. Han har mött spelare som Sadio Mané och Riyad Mahrez, så han har mycket erfarenhet ändå, säger Goitom.

Otieno håller till vardags till på vänsterkanten, och kan spela både i en mer offensiv roll såväl som en defensiv.

– Jag tror att han kan bli sevärd. Han är otroligt snabb. Även om de kommer veta hur han är tror jag inte att det går att stoppa honom, säger Goitom och får medhåll av tränaren Rikard Norling:

– Han kommer kunna göra det väldigt bra. Han har en oerhörd spets. Det ska bli intressant att se hur det slutar, säger Norling.

Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN
Erick Otieno

Gäller att utvecklas

Huvudpersonen själv fokuserar hellre på det han är mindre bra på.

– Jag vill fortsätta förbättra mina svagheter. Det är annorlunda här jämfört med när jag spelade i Vasalund, men jag tycker jag förbättras för varje dag, säger han.

För Otieno är det tempot på träningarna som sticker ut mest.

– Det är en mycket högre nivå än division ett. Allting går så mycket snabbare, säger han.

En match åt gången

Redan på söndag är det tävlingspremiär, i svenska cupen mot Jönköpings Södra. Även om AIK siktar på att ta sig långt i turneringen och eventuellt kunna nå ett Europaspel i höst är det inget som Otieno tänker på.

– Det gäller att ta en match i taget. Man ska inte tänka för långt fram när det är så många matcher att spela. Det finns inga genvägar, säger han och fortsätter:

– Jönköping är ett bra lag, vi måste respektera det. Det spelar ingen roll att de spelar i superettan och vi i allsvenskan. Det är så jämnt, men vi går för seger.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM