”Äntligen vår tur att visa att vi är med”

avMalin Wahlberg

Det kommer att bli publikrekord när Sverige möter Tyskland på Friends Arena i helgen. 

Kosovare Asllani känner att damfotbollen är på väg att förändras.

– Vi tar mer och mer över världen, säger stjärnan.

Sverige samlades i måndags som en första uppladdning inför fotbolls-VM i Frankrike. På lördag väntar ett tufft test när Tyskland står för motståndet på Friends Arena. 

Men Sverige kommer onekligen att ha publiken med sig. Över 30 000 biljetter har sålts till matchen vilket kommer betyda nytt publikrekord.  

– Otroligt rolig match att spela, framför allt för att vi visar att vi vill hänga med. Vi ser att intresset ökar med publiken och att fler tjejer börjar spela. Vi har haft storpublik i England, Tyskland. Frankrike, Italien, Spanien och nu var det äntligen vår tid att visa att vi är med när det kommer till publik. Sedan finns fortfarande mer jobb att göra med investering och marknadsbiten men nu är det äntligen dags att slå rekordet, säger Kosovare Asllani.

”Ser inte positivt ut för dem”

Det tidigare rekordet slogs när Sveriges damer mötte Schweiz i VM-kvalet i maj 2002 inför 20 302 åskådare. 

Asllani känner att förändringarnas vindar blåser inom damfotbollen och är övertygad om att sommarens VM kommer att bli det överlägset största sett till publik- och tittarsiffror.

– Vi bryter mark, speciellt senaste 2-3 åren har vi tagit steg framåt och jag känner att det är nu vi har kommit över tröskeln till att visa att det inte finns någon väg bakåt, det finns bara framåt, säger hon och fortsätter: 

– Lag och klubbar som inte hänger med nu, det ser inte positivt ut för dem. De halkar efter. 

Damlandslagets samtliga medaljer genom åren 00:45
ARTIKELN HANDLAR OM