Hammarbys svar: ’Dörren är öppen’

Efter Axéns utspel: ”Fin på att uttrycka sig...”

Alexander Axén tror att Zlatan Ibrahimovic kommer spela för Hammarby i allsvenskan.

Bajens svar?

– Dörren är öppen, säger vd:n Henrik Kindlund.

Det är i Dplays ”Uppsnack Allsvenskan” som Axén lanserar sin teori: Att Zlatan, efter händelserna med statyn i Malmö, kommer vilja utkräva hämnd.

– Jag tror inte att han hade tänkt spela (i allsvenskan), men nu har han fått vatten på sin kvarn och tänker att: ”Vill ni ha krig med mig så kör vi!”.

– Jag har fått en känsla att han kommer spela i Hammarby. Han spelar väl klart i Milan om det blir någon säsong överhuvudtaget. Sen kommer han att avsluta i Hammarby, säger Axén.

”Bestämmer själv”

När Sportbladet låter Hammarbys vd Henrik Kindlund bemöta utspelet fräser han av ett garv.

– Axén är fantastiskt fin på att uttrycka sig, men så här: Min uppfattning är att vi inte har fått några som helst sådana signaler. Det är ju helt och hållet Zlatans beslut, han bestämmer själv. Zlatan på planen för Hammarby är inget vi planerar för, om jag uttrycker mig så.

Men dörren är inte stängd?

– Nej, självklart inte. Om han vill spela för oss ser vi väldigt positivt på det. Han är fortfarande en spelare med enorma kvalitéer, säger Kindlund.

Är delägare

Zlatan gick i vintras in som delägare i Hammarby genom att köpa 50 procent av aktierna i AEG Sweden. Han har sedan dess utsett Anna Anerfält som sin förlängda arm in i Hammarby Fotboll AB:s styrelse och var själv så sent som i slutet av februari på plats på Tele 2 arena för att se Bajen spela.

Zlatan har även haft en tät dialog med sportchef Jesper Jansson, men enligt vd:n Henrik Kindlund har deras samtal inte handlat om att ”Ibra” ska börja spela för Bajen.

– Jag har i alla fall inte hört något sådant från Jesper. Det pågår inga förhandlingar med Zlatan på det sättet, säger Kindlund.

Zlatan har just nu kontrakt med AC Milan till den 30 juni 2020.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.