Eriksson hemma – gör inte som Zlatan

Av: Anna Rydén, Emelie Fredriksson

Publicerad:

Chelsea-kaptenen Magdalena Eriksson fick inte följa med sin partner till Tyskland.

Hemma i Stockholm lockas hon av att träna med ett svensk lag – men klubbens order är en annan.

– Jag respekterar det Chelsea vill att jag ska göra, säger hon i Sportbladets livechatt.

Landslagsstjärnan Magdalena Eriksson svarade på Sportbladets läsares frågor i live-tv under fredagen.

Där berättade hon bland annat om hur hon först självisolerat sig i England med sin partner, Wolfsburgsstjärnan Pernille Harder, som sedan kallades hem till Tyskland av sin klubb.

Magdalena Eriksson fick inte följa med Harder, utan satte sig på ett av de sista planen från London till Stockholm förra veckan.

Pernille Harder och Magdalena Eriksson
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Pernille Harder och Magdalena Eriksson

”Inga godkända skäl”

– Jag har just nu inga godkända skäl att komma in i Tyskland. Då fick jag okej att åka hem. Vi är flera i Chelsea som fått okej av klubben att åka hem till våra familjer just nu eftersom det kommer att dröja ett tag innan vi är igång med vår verksamhet igen, säger Eriksson.

– Det är jätteskönt att vara med sin familj i såna här tider. Jag hade tyckt att det varit väldigt tufft att sitta ensam i England, fortsätter mittbacken.

26-åringen är tillbaka i sitt flickrum i Enskede i södra Stockholm och saknar att träna med ett lag.

Gör inte som Zlatan och VNL

Andra utlandsproffs på svensk mark, Milans Zlatan Ibrahimovic och Manchester Uniteds Victor Nilsson Lindelöf, har tränat med Hammarby respektive Västerås SK den här veckan. Något som Eriksson uppmärksammat.

– Jag blev lite lockad när jag såg att de gjorde det. Men Chelsea har gett oss individuella program och vill att vi ska hålla oss så isolerade som möjligt. De vill att vi ska följa de där programmen så det är det jag får göra just nu, säger hon.

Hur ser du på att en sån som Victor Nilsson Lindelöf till exempel kan vara ute och träna men att du ska hålla dig så isolerad som möjligt i Sverige?

– Jag respekterar det Chelsea vill att jag ska göra. De ger mig order utifrån vad de tycker är bäst. Sen hanterar alla det här olika.

Publicerad: