AIK Fotboll

Björn Wesström får ny roll i AIK

Av: 

Anton Johansson

FOTBOLL

Björn Wesström får en ny roll i AIK.

47-åringen blir klubbdirektör och även vd för AIK Fotboll AB.

”Jag är oerhört stolt”, säger han till klubbens hemsida.

Wesström har varit sportchef i AIK sedan 2013. På torsdag tillträder han sin nya roll som klubbdirektör, något som gör att han även blir vd.

”Jag är oerhört stolt över att ha fått frågan att leda AIK Fotboll. Jag har tackat ja till uppdraget då min övertygelse är att förutsättningarna för att göra ett bra jobb finns. Det finns en enorm kompetens hos AIK Fotbolls personal och mitt uppdrag blir att organisera, leda och stötta personalen på ett sätt som gör att vi tillsammans har möjlighet att jaga de drömmar som alla AIK:are har”, säger han till klubbens hemsida.

Ny sportchef ska anställas

Ordföranden Robert Falck:

”Vi är säkra på att hans gedigna och mångåriga AIK-erfarenhet, i kombination med ett väl dokumenterat gott ledarskap för verksamheten på Karlberg, ger rätt förutsättningar till att föra hela klubbens verksamhet framåt till nya nivåer på både kort och på lång sikt.”

I december 2019 avgick Jens T Andersson som klubbdirektör och vd. Sedan dess har Håkan Strandlund varit tillförordnad vd.

Vem som tar över som ny sportchef efter Björn Wesström är en fråga för klubbdirektören, det vill säga Wesström. Enligt Expressen väntas den nuvarande assisterande sportchefen, Henrik Jurelius, ta över ansvaret.

– Nu börjar min resa i den här rollen och då är det ett antal roller som vi såklart ska titta på, där sportchefsrollen kanske är den första, säger Wesström till AIK Play.

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd 20-pack i hög kvalitet - klicka hem dina här.

MEDS

Publisert:

LÄS VIDARE

Martin Olsson till HIF

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

AIK Fotboll

Björn Wesström