Mikael Lustig om Zlatanåterkomst: ”Det blir guld”

Svenska fotbollslandslagets lovande nya generation med Zlatan Ibrahimovic som extra krydda, hur bra kan det bli egentligen?

Mikael Lustig skrattar i C More-studion och svarar:

– Det blir guld.

Mikael Lustig har precis som alla andra i fotbollslandslaget dragit på smilbanden och välkomnat en tänkbar Zlatan-återkomst i landslaget.

– När det kom tänkte jag att ”det där har vi hört förut” men nu verkar det vara på riktigt, det ska bli spännande att se, säger han när han gästar C Mores fotbollsstudio.

Lustig var själv med och tog landslaget till VM-kvart och sedan dess har laget fyllts på med flera unga lovande spelare som presterar i stora ligor. Han tycker ändå det är svårt att rangordna det landslag som Zlatan lämnade 2016 och dagens trupp.

”Därför Zlatan är sugen”

– Det är oerhört svårt att säga men just nu känns det väldigt spännande med yngre spelare som kommer fram. Det kanske är därför Zlatan är sugen på att komma tillbaka till landslaget. Jag tror han känner att vi kan göra något stort igen. Zlatan har gjort det så bra. Det är klart att han skulle tillföra extremt mycket till ett svenskt landslag, säger han och på frågan hur bra det kan bli med Zlatan svarar han snabbt:

– Det blir guld.

Han tycker inte det finns någon tvekan om han tillför laget något.

– Som fotbollspelare strävar man alltid efter att ta nästa steg. Hur ska vi göra det? Kanske med mer offensiv fotboll, kan vi sätta offensiven kan det bli bra, säger Mikael Lustig.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.