AVSLÖJAR: Paulos Abraham nära flytt – så mycket får AIK

En av allsvenskans stora talanger är nära en flytt utomlands.

AIK:s Paulos Abraham har enligt uppgifter till Sportbladet flugit till Nederländerna för att skriva på för Groningen.

Prislappen? AIK får omkring 25-30 miljoner kronor för 18-åringen.

Ryktena om en flytt från AIK har florerat länge kring den snabbe och spelskicklige anfallaren som imponerade i allsvenskan förra året.

UEFA tog med honom på deras lista över 50 talanger att hålla koll på under 2021 och flera utländska klubbar ska ha försökt värva 18-åringen från AIK.

Nu erfar Sportbladet att en affär sannolikt kommer att gå i lås. Enligt en källa till Sportbladet med insyn i den nederländska toppklubben är AIK och FC Groningen överens och Abraham har flugit till Nederländerna för att läkarundersökas. Groningen ligger just nu på en sjätte plats i Eredivisie.

Natten till måndag bekräftade AIK att förhandlingar pågår.

– Det stämmer att vi för diskussioner med FC Groningen, men mer än så kan jag inte kommentera i dagsläget, säger sportchef Henrik Jurelius till AIK:s hemsida.

Värvades från BP

Abraham värvades från Brommapojkarna i mars 2020 och AIK betalade knappt en miljon kronor för honom. Hans första allsvenska mål kom mot Falkenberg 25 juni 2020 och var ett av tre mål i hans debutsäsong i allsvenskan. 18-åringen blev även uttagen i U21-landslaget under hösten och gjorde två mål i sin första match.

När Abraham fick frågan om alla flyttrykten i slutet av den säsongen svarade han:

– Ärligt talat vet jag faktiskt inte jättemycket. Min bror, agent och klubben är nog de som vet mest faktiskt. Det enda jag ser är i media ibland, jag kollar och går vidare till nästa träning. Jag kanske lämnar AIK efter säsongen, kanske nästa år, kanske året efter det. Man vet aldrig, det kan hända när som helst.

Nu pekar allt på att 18-åringen lämnar AIK och allsvenskan redan i januari för en flytt värd 25-30 miljoner till Groningen. 

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.