Jordan Larsson: ”Vet inte vad som krävs av mig för att nå EM...”

Tio mål och fem assist i ett topplag i ryska ligan – men petad ur landslaget.

Jordan Larsson, 23, är samlad, men besviken.

– Jag vet inte vad som krävs för att jag ska kunna nå EM, säger han.

Anfallarna Zlatan Ibrahimovic, Marcus Berg, Alexander Isak och Robin Quaison fanns med i VM-kvaltruppen som Janne Andersson presenterade under tisdagen.

I truppen kan även Dejan Kulusevski och Viktor Claesson ta klivet upp som forward.

Formstark Jordan

Men med fanns inte en av de formstarkaste anfallarna bland utlandsproffsen för närvarande – Spartak Moskvas Jordan Larsson.

– Det är klart att jag är besviken. Jag har varit med i de två senaste samlingarna och jag tycker jag har gjort det väldig bra här i Ryssland. Men det är inte jag som tar ut landslaget.

– Jag får respektera Jannes (Andersson) beslut. Jag uppskattade att han ringde och berättade för mig att jag inte var med. Det visar att han respekterar mig. Sedan behöver det inte betyda att jag tycker att han gör rätt.

– Jag tycker att jag borde vara med, säger Larsson till Sportbladet.

Hur ser du på konkurrensen?

– Jag vet inte om jag gör plats för Zlatan eller någon annan, men jag tänker inte heller så. Jag får fortsätta att göra mål och assist för att bevisa att jag ska vara med, säger Larsson.

”Ger inte upp”

– Det är kanske en indikation inför EM, hur Janne vill bygga sitt lag. Men jag ger inte upp. Mycket kan hända, det är några månader tills truppen ska tas ut. Det händer mycket snabbt i fotboll.

Larsson har svarat för tio mål och fem assist på 21 ligaomgångar hos tabelltvåan Spartak Moskva och ligger delad trea i skytteligan, ett mål före Krasnodars och landslagets Marcus Berg.

– Jag känner att jag har tagit stora kliv i min utveckling. Tyvärr är det svårt för svenskar att följa den ryska ligan.

Vad krävs för att du ska ta en plats i EM-truppen?

– Det är en bra fråga. Jag vet inte. Som anfallare ska man göra mål och assist och det har jag gjort hittills, men Janne bedömer att andra gör det bättre och det får jag acceptera nu.

– Det är inga dåliga namn som finns i landslaget. Zlatan Ibrahimovic är 39 år och levererar fortfarande på högsta nivå i Milan. Alexander Isak har varit väldigt bra i Spanien.

– Jag kan vara med där också och det motiverar mig att jobba ännu hårdare, säger Jordan Larsson.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.