Allsvenskan i fotboll

Karlström har köpts loss från Djurgården

Av: 

Mattias Karlsson

Gustaf Ränkeskog

FOTBOLL

Polska Lech Poznan har presenterat Jesper Karlström.

Den 25-årige mittfältaren och kaptenen köps loss från Djurgården.

– Jag kan försäkra supportrarna att jag är en spelare som jobbar hårt och aldrig ger upp, säger Karlström till klubbens sajt.

Polska medier har tidigare rapporterat att Jesper Karlström är väldigt nära en övergång till Lech Poznan.

Nu är affären helt klar.

Den polska klubben offentliggjorde värvningen under onsdagseftermiddagen.

– Vi har haft en dialog sen i höstas. Vi ville inte släppa honom före vintern, och de accepterade det så alla parter är nöjda, säger Djurgårdens sportchef Bosse Andersson.

Kontraktet är skrivet över 3,5 år och enligt uppgifter till Sportbladet får Djurgården uppemot 7 miljoner kronor för Karlström.

Centrala mittfältaren Jesper Karlström har haft ett kontrakt med Djurgården som sträckte sig över 2022, han kom från Brommapojkarna inför säsongen 2015. Den här säsongen har han spelat 27 av matcherna i allsvenskan.

Pratat med Elias

Lech Poznan värvade i somras 27-årige svenske anfallaren Mikael Ishak, som är uppvuxen i Södertälje.

I Djurgården är det sedan tidigare klart att Kevin Walker och Jonathan Ring lämnar, samtidigt som Jonathan Augustinsson ryktas vara klar för Rosenborg. Dessutom ser Fredrik Ulvestad med stor sannolikhet ut att vara på väg bort, vilket skulle göra att tre centrala mittfältare försvinner.

– Det kommer helt klart att bli en lucka. Det är också en utmaning när man säljer en lagkapten, men det är mitt jobb att skapa en grupp som vi är nöjda med. Och vi är inte riktigt där än, säger Bosse Andersson.

Enligt Sportbladets källa har Djurgården haft kontakt med 24-årige mittfältaren Elias Andersson i Sirius. Något Bosse Andersson inte vill kommentera.

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Fotboll

/

Allsvenskan i fotboll

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Allsvenskan i fotboll

Djurgårdens IF Fotboll

Jesper Karlström

Lech Poznan

Fotboll