Fotboll

Lång väntan för Radulovic: ”Inte varit lätt”

Av: 

Makoto Asahara

Bojan Radulovic.
Bojan Radulovic.

FOTBOLL

AIK vände på säsongen med flera framgångsrika sommarnyförvärv.

Ett av dem har dock fått vänta på sin chans.

– Det har inte varit lätt för mig att inte vara involverad, säger Bojan Radulovic, 20, efter första AIK-matchen från start.

Filip Rogic, Sotirios Papagiannopoulos och inte minst Mikael Lustig. Tre sommarnyförvärv som varit starkt bidragande under hösten till att AIK kravlade sig upp på säker mark och bort från nedflyttningsstriden.

Det fjärde nyförvärvet då? Han gjorde sin första match från start först i omgång 29.

– Jag är glad men inte glad. Jag var på planen och fick spela. Men vi fick ingen seger som vi önskade oss, säger Bojan Radulovic efter att startdebuten avklarats i 0–1-förlusten mot Kalmar FF i säsongens sista hemmamatch.

Hur viktigt var det för dig att få en start nu innan säsongen tog slut?

– Det var viktigt för mig. Varje match man spelar är viktig. Du måste vara redo för det och bara göra det. Nu är det bara att vänta på nästa möjlighet.

”Det måste vara mål”

Väntan på måndagens start har varit lång.

Den Spanien- och Englandfostrade serben hade inte startat en fotbollsmatch sedan mars innan mötet med Kalmar FF. Och sedan han anslöt till AIK i somras har det blott blivit 16 minuters matchspel.

– Det har inte varit lätt för mig att inte vara involverad. Men det är mitt jobb. Jag måste vara redo när tränaren vill ha mig, säger Radulovic.

Startdebuten då? Den renderade i två armbågar från Viktor Elm (en av dem gav gult kort) samt ett missat, öppet mål (må så vara offsideavvinkat oavsett).

– Jag vet… Det måste vara mål. Det var mitt fel, säger anfallaren när missen kommer på tal.

AIK:are sedan barnsben

20-åringens kontrakt sträcker sig över 2023 och han har själv intentionen att fortsätta i AIK-tröjan även nästa säsong. En tröja som trots allt inte är ny för honom.

– Min pappa spelade här i Sverige och mina föräldrar känner Nebojsa Novakovic. Han gav mig en tröja och jag höll på laget när jag var ett barn, säger Radulovic.

Att då få springa ut i en startelva på Friends arena för första gången var en upplevelse, även om läktarna var tomma.

– Det var speciellt. Efter många, många år att få komma hit igen.

Publisert:

LÄS VIDARE

Vill värva – från Blåvitt: ’Det hade varit perfekt’

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Fotboll

AIK Fotboll

Kalmar FF

Allsvenskan i fotboll