Janne Anderssons svar på folkets kritik mot Sverige

Förbundskaptenen: Står för den taktiken alla dagar

Sverige hade ett bollinnehav på 25 procent mot Spanien – och fick kraftig kritik.

Det tycker Janne Andersson är obegripligt.

– Jag står för den taktiken alla dagar i veckan, säger förbundskaptenen.

Resultatet blev 0–0. Men under stora delar av EM-premiären mot Spanien blev Sverige utspelade.

Bollinnehavet slutade 75 − 25 i favör till spanjorerna – och efter matchen fick Sverige stark kritik för sitt anfallsspel.

Det förstår inte Janne Andersson.

– 0–0 borta mot Spanien är en fantastisk öppning på ett EM. För mig är det obegripligt om man inte tycker att det är en bra öppning, säger han.

– Sverige har ju mött Spanien i tre tävlingsmatcher de senaste åren och har förlorat med 10–0 på de tre matcherna. Det är ju en lärdom att ha med sig. En annan lärdom att ha med sig är ju att Tyskland, som var här i höstas och ville bjuda upp till dans, förlorade med 6–0. Att gå ut och tro att man ska slå Spanien på deras sätt är jättekonstigt.

”För mig finns det inget annat sätt”

Att Sverige lade sig lågt och försvarade under 90 minuter är inte konstigt, menar Janne Andersson.

– Det här är sättet man får spela mot den här typen av lag. För mig finns det inget annat sätt. Och att tro något annat tycker jag är jättekonstigt. Alla får tycka precis vad de vill. Men jag står för den taktiken alla dagar i veckan, säger han.

Marcus Berg hyllar Spanien och är inne på samma spår som sin förbundskapten.

– Det var en otroligt tuff match. Det är ett världslag, det visste vi innan, och det blev väldigt jobbigt för oss. Framför allt i första halvlek, säger han.

– Det är ett otroligt skickligt lag som har presterat väldigt bra senast tiden. Det är en tuff match. Jag tror att om vi hade sagt att vi får en poäng här innan matchen på deras hemmaplan så tror jag att de flesta hade tagit det alla dagar i veckan.

Allt om fotbolls-EM 2021 – följ alla matcher live

Senaste nyheterna Spelschema Tabeller TV-tider Alla trupper & spelare

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.