OBOS Damallsvenskan i fotboll

Kif Örebro–Kristianstad stoppades efter åsksmäll

Av: 

Makoto Asahara

Fredrik Andersson

FOTBOLL

Kristianstad var på väg mot en seger borta mot Kif Örebro.

Då slog blixten ned.

Efter en rejäl åsksmäll, och rejält skyfall, bröts den damallsvenska matchen i Örebro tillfälligt med bara några minuter kvar att spela.

– Det var lite läskigt när knallen kom, säger KDFF:s Mia Carlsson.

Det var vid ställningen 0–1, efter ett tidigt mål av Kristianstadsanfallaren Sveindis Jane Jonsdottir, i minut 86 som det smällde på Behrn arena.

Bokstavligt talat.

Samtidigt som gästande Kristianstad förberedde sig för en frispark in mot Kif Örebro-straffområdet så slog blixten ned med en rejäl smäll nära arenan. Mia Carlsson ramlade till marken, till synes chockad över smällen, innan hon tog sig upp på benen.

”Då sprang alla in”

Samtidigt som speakern på arenan skrek ”Matchen avbryts, matchen avbryts” så sprang samtliga spelare så fort de kunde rakt ut i spelargången.

– Domaren sa hela tiden att det var långt i från. Men sen kom det några smällar som kändes precis ovanför oss och då sprang alla in, säger Örebrotränaren Rickard Johansson när Sportbladet ringer upp.

Efter att man väntat ut regnovädret, och därefter inväntat att planen skulle torka upp, så återupptogs spelet efter ett uppehåll (inte ett vädermässigt sådant utan spelmässigt) på cirka 45 minuter.

Händelserikt efter avbrottet

Och väl när det återupptogs så återstod bara några minuter för hemmalaget Kif Örebro att hitta en potentiell kvittering.

– Känslan var ju att vi hade jobbat till oss en kvittering så det kom ju i lite fel läge... Vi hamnar lite ur rytm, hade bra momentum i matchen så det är inte det optimala. Men vädret kan vi ju inte styra över, säger Johansson.

Det kom ingen Örebrokvittering – men visst hände det saker under de knappa tio som återstod av matchen.

Therese Sessy Åsland placerade in 0–2 på tilläggstid – innan Karin Lundin brände en straff för Kif Örebro ett par minuter senare.

”Tjejerna skrattar gott”

Slutresultatet? Det skrevs till just 0–2 i Kristianstadfavör.

– Det var lite läskigt när knallen kom, men det var bara en reaktion när man slängde sig till marken. Tjejerna skrattar gott åt min reaktion i alla fall, men den får man väl bjuda på. Domaren tog ett jättebra beslut och avbröt matchen, säger Mia Carlsson.

– I andra blev vi rejält nedtryckta, precis innan matchen avbröts. Det var kanske skönt för oss att få ett break och snacka igenom, för sedan avslutar vi de sista minuterna jättebra. Jag är så stolt över tjejerna, otroligt skönt att komma härifrån med tre poäng.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. Till Oddset. Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Se OBOS damallsvenskan – starta ditt abonnemang här!

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Fotboll

/

OBOS Damallsvenskan i fotboll

LÄS VIDARE

Janogy sänkte sin gamla klubb – ny seger för Hammarby

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

OBOS Damallsvenskan i fotboll

KIF Örebro DFF

Kristianstads DFF