Sportbladet sänder hela damallsvenskan

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

För andra året i rad sänder Sportbladet alla matcher i Obos Damallsvenskan – och nu blir bevakningen ännu tätare.

Redan i premiären kommer studion att rullas ut när svenska mästarinnorna i BK Häcken gästar nykomlingarna Hammarby.

– Nu är vi varma i kläderna och kan skruva lite hårdare, säger programledare Anna Rydén.

Se hela OBOS damallsvenskan 2021 på Sportbladet play!

Sportbladet sänder hela damallsvenskan 2021, precis som under 2020.

– För Sportbladet är rättigheterna till damallsvenskan viktigt av sportsliga skäl, det är en rafflande liga med starka profiler. Vi ser hur intresset bara ökar och hur den journalistiska satsningen är en succé. Men för oss handlar det om att lyfta hela sporten och alla tjejer som spelar fotboll i landet. Att göra skillnad, säger Aftonbladets publisher Lena K Samuelsson.

Den rutinerade duon Anna Rydén och Kristoffer Bergström kommer att fronta satsningen även den här säsongen. De får dessutom sällskap av reportern Makoto Asahara som kommer ha fokus på damallsvenskan 2021.

– Det blir en stor redaktionell satsning även i år, säger Sportbladets affärschef Katarina Koritz.

Sex Stockholmsderbyn

Något som kommer märkas tydligare i år är Sportbladets närvaro ute på arenorna. Precis som tidigare sänds alla matcher i Sportbladet Play, där alltså allt fler matcher kommer sändas med studio på plats ute på arenorna.

– Det blev ett väldigt pampigt avslut på förra säsongen med vår gala som fick sätta punkt för en speciell säsong. Jag saknade verkligen att vi inte kunde resa och vara på plats på arenorna så mycket som vi ville, men det hoppas jag på i år. Det ger en helt annan dimension och närhet i studiosändningarna, säger Anna Rydén.

Nytt för i år är bland annat, rent sportsligt, sex stycken glödheta Stockholmsderbyn då både AIK och Hammarby har tagit klivet upp i högstadivisionen, där Djurgården sedan tidigare befinner sig. Och precis som tidigare är det fortfarande en serie med en bred geografisk spridning, med allt från Piteå i norr till Rosengård i söder.

Satsar på en podd

Det här är en rättighet som Sportbladet, som även sänt matcher från både svenska cupen och Champions League på damsidan, kan presentera med stor stolthet.

– Varumärkesmässigt är detta helt rätt för Sportbladet. Det är Sveriges högsta liga, damer på världsklassnivå inom sin idrott, välanpassat rent journalistiskt till Sportbladet och dessutom en rättighet som markerar vår närvaro ute i landet. Vi är väldigt stolta över rättigheten, säger Katarina Koritz.

En redaktionell nyhet är att Sportbladet satsar på en podd om damallsvenskan. En gång i veckan kommer Asahara, Bergström och Rydén att fördjupa sig i och kring ämnen som rör Obos Damallsvenskan.

– I Segertåget handlar det om snabba, rappa analyser medan podden kommer ge oss utrymme att djupdyka i aktuella ämnen, säger Rydén.

Se hela OBOS damallsvenskan 2021 på Sportbladet play!

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.