London Calling

Så mycket tjänar Spurs på Mourinhos Roma-jobb

Av: 

Frida Fagerlund

FOTBOLL

Det ser ut som att Tottenham sparar in en del pengar på José Mourinhos nya gig. Dessutom ryktas Harry Kane bli familjen Glazers sätt att reparera relationen till Man United-fansen.

Här är dagens engelska fotbollsrubriker.

DAGENS SNACKIS

José Mourinho presenterades som ny tränare i Roma under gårdagen. Glada nyheter för Tottenhams bankkonto – till viss del. Olika uppgifter florerar men det mesta pekar på att Londonklubben gick med på att skriva ett kontrakt som innebär att portugisen fortsatt får betalt så länge hans nya lön inte överstiger den gamla.

Daily Mail lägger fram det som att Tottenham sparar in runt 13 miljoner pund (ca 150 miljoner kr) på Mourinhos Roma-deal. The Sun menar att hans kontrakt med den italienska klubben är värt fem miljoner pund om året (ca 58 miljoner kr) vilket betyder att han har rätt till tio miljoner pund av Tottenham nästa säsong.

Om detta stämmer kommer Premier League-klubben snarare spara runt fem miljoner pund. Den stora vinnaren är förstås Mourinho som nästa säsong drar in totalt 15 miljoner pund i tränarlöner.

Foto: Clive Brunskill / TT NYHETSBYRÅN

DAGENS VINNARE

Marco Verratti hävdar att domare Björn Kupiers bad honom att dra åt helvete vid två tillfällen i samband med PSG:s retur mot Man City. Det blev en hätsk avslutning på dubbelmötet som slutade med avancemang till finalen av Champions League för Manchester-klubben för första gången någonsin.

”Jag är så otroligt stolt”, säger Pep Guardiola i BT. ”Alla har bidragit till det här, det är skrivet i stjärnorna”.

Samtliga City-spelare får höga betyg i tabloiderna. Daily Mail utser mittbacken John Stones till matchens lirare som även kör med rubriken ”Hail the Heroes” och syftar på haglet som föll innan avspark. Manchester Evening News ger både Stones och kollegan Ruben Dias högst betyg av alla (9/10).

DAGENS DRAG

Familjen Glazer ska vara beredd att hosta upp 90 miljoner pund (över en miljard kr) för Harry Kane i ett försök att reparera relationen med Man United-supportrarna. Det är The Sun som skriver att Kane själv uppges visa intresse för en flytt men att Tottenham kan vägra att sälja för en sådan ”struntsumma”. Troligast är att Londonklubben i så fall kommer begära runt 150 miljoner pund.

Fansens protester lönade sig.

Foto: Matt Dunham / TT NYHETSBYRÅN

DAGENS SUPPORTERGLÄDJE

Chelsea kommer tillåta supporterrepresentation vid styrelsemöten från och med juli. Den bakomliggande anledningen till beslutet har att göra med European Super League. Londonklubben var en av de sex Premier League-klubbar som bröt sig loss men snabbt ångrade sig, bland annat efter starka protester från fansen. De tre supportrarna som får närvara vid mötena kommer röstas fram. De har dock ingen rösträtt.

DAGENS ORO

Willy Boly ska genomgå nya tester i veckan efter att ha klagat på ojämn hjärtrytm, något som också gjorde att han stod över Wolves möte med West Brom. Försvararen drabbades av Covid-19 för en tid sedan och känner fortfarande av sviterna i form av extrem trötthet samt ovan nämna hjärtproblem.

”Spelare påvisar kanske inga symptom men har påverkats några veckor efter infektionen”, säger tränaren Nuno enligt Daily Mail och tillägger att minst tio Wolves-spelare har insjuknat under säsongen. ”Spelarna säger att de helt saknar energi”.

Det kan förklara en handfull undermåliga insatser från Wolves de senaste veckorna, däribland 0–4-förlusten mot Burnley.

ANNONS EXTERN LÄNK

PREMIÄR! Klicka hem Sportbladets Heja Sverige-tröja till EM. Begränsat antal.

Sportbladet

Foto: GETTY IMAGES GETTY IMAGES EUROPE
Publisert:

LÄS VIDARE

EM i fotboll 2021: Grupper · Spelschema · Datum · Tv-tider

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

London Calling

Premier League

José Mourinho