Jättetavla krossade Milans titeldrömmar

Publicerad 2021-04-03

Theo Hernandez stod för en jättetavla när Milan tappade poäng mot Sampdoria i Serie A.

Det såg länge ut som att Milan, med Zlatan Ibrahimovic i startelvan, skulle gå tomhänta från matchen.

Men med tre minuter kvar av matchen räddade Jens Petter Hauge en poäng för titeljagande Milan.

Klubbfotbollen drog igång igen på påskafton efter landslagsuppehållet och Zlatan Ibrahimovic var tillbaka i Milans startelva.

Men svensken och Milan hade en tung match mot Sampdoria och det såg länge ut som att titeldrömmarna skulle glida Milan, ännu längre ur händerna.

Sampdoria började bäst, styrde och ställde i den första halvleken och hade flera lägen att ta ledningen.

– Det är 0–0. Men efter 24 minuter kunde Sampdoria gjort ett par eller tre (mål) redan, säger Jesper Hussfelt i CMore.

Halvlekens bästa chans hade normmannen Morten Thorsby då han fick till en stenhård nick på en hörna. Den gången stod Gianluigi Donnarumma för en klassräddning.

Men målvakten kunde inte göra något när Theo Hernández stod för en dunderblunder och bjöd Sampdoria på 1–0 i den andra halvleken.

Skott i stolpen på tilläggstid

Fransmannen promenerade med bollen till vänster på egen planhalva när han slog en slarvig passning in i planen. En passning som var slarvigt slagen och som veteranen Fabio Quagliarella enkelt kunde snappa upp. Den 38-åriga anfallaren uppfattade snabbt att Donnarumma vår långt ifrån sin mållinje och den rutinerade gamle skyttekungen lyfte retligt in bollen i nät över den 196 cm långe målvakten.

Men kort därefter skulle Milan få en ny chans in i matchen då Sampdorias Adrien Silva drog på sig sitt andra gula kort och blev utvisad. Med en man mer på planen kunde Milan ta över spelet och i den 87:e minuten kunde norrmannen Jens Petter Hauge vinkla in kvitteringen.

Inter rycker

Milan öste på i matchens slutminuter och i den 93:e minuten var det ytterst nära att Franck Kessié kunde fixa tre poäng för Milan, men ivorianens skott gick i stolpen och Milan fick bara med sig en poäng från matchen.

Milan låg fem poäng bakom serieledaren Inter efter slutsignal – och värre skulle det bli.

Under kvällen gjorde Romelu Lukaku matchens enda mål för Inter i mötet med Bologna. Därmed utökar de blåsvartrandige sin ledning i Serie A till åtta poäng. Detta dessutom med en match mindre spelad än Milan.

Mattias Svanberg inledde på bänken för Bologna, men fick hoppa in med 20 minuter kvar att spela.